Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Ännu en person gripen för tyst bön utanför brittisk abortklinik

För andra gången på kort tid har en person gripits av engelsk polis för att tyst ha bett till Gud utanför en abortklinik. Kritiker anser att en demokrati, som Storbritannien, bör ha förmåga att skilja på kriminalitet respektive medborgerliga rättigheter.

Nyheter · Publicerad 07:00, 21 jan 2023

Strax innan nyårshelgen berättade Världen idag om att en kristen kvinna i engelska staden Birmingham gripits för att ha ägnat sig åt tyst bön utanför en abortklinik. Nu har en liknande händelse inträffat, den här gången i staden Bournemouth. Den gripne, Adam Smith-Connor, berättar om sin egen bakgrund.

– För 22 år sedan skjutsade jag min dåvarande flickvän till en klinik för att hon skulle genomgå en abort som jag betalat för. Det blev till ett avgörande ögonblick för mitt liv. Konsekvenserna av mina handlingar den dagen kom senare, när jag insåg att jag förlorat min son Jacob genom en abort jag själv bekostat, säger han i ett pressmeddelande från juristnätverket ADF som står bakom Smith-Connor.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Predikant firade 98-årsdag med fallskärmshopp

USA. Amerikanske predikanten Roy Jernigan valde att fira sin 98-årsdag med att hoppa fallskärm.... söndag 5/2 14:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00