Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Anlagd brand mot kristen second hand-butik i Göteborg

En anlagd brand har förstört Reningsborgs populära second hand-butik i Göteborgsstadsdelen Västra Frölunda. Saneringen beräknas ta mellan tre och sex månader. – Enligt polisen kan det inte vara någon annan förklaring än att någon har tänt på, säger Mikael Albertsson, direktor för den kristna hjälporganisationen.

Nyheter · Publicerad 13:00, 17 aug 2019

Det var i söndags kväll som det började brinna i den stora butiksbyggnaden. Någon hade tänt eld på en plaststol som stod intill fasaden och branden spred sig vidare till taket. Om brandkåren hade kommit en minut senare skulle huset ha brunnit ner, förklarar Mikael Albertsson.

– En förbipasserande räddade kåken. Det var precis på håret att den gick att rädda. Hade det gått den vanliga vägen hade det varit för sent, säger han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Migration. Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten....

Skulle rapportera om islamiskt center – utsattes för stenkastning

Brott. Journalister från SVT Uppsala har utsatts för stenkastning. Det skedde när ett tv-team skulle filma en intervju med personer som vill bygga ett...

Svårare för Netanyahu att sitta kvar

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. När de israeliska medborgarna gick till val till sin riksdag, knesset, för andra gången på fem månader uteblev även denna gång ett tydligt utslag. 

Svag fördel för Benny Gantz i rösträkningen

Israel. Valresultatet i Israel fortsätter att vara jämnt när rösträkningen i princip är klar. Benny Gantz parti, Blåvitt, har ett litet övertag, men det...