Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Mötena i Vigeland har fått flyttats från det lilla bönehuset till den större Betaniakyrkan. Nu flyttas mötena på nytt till större lokaler. Foto: Svein-Kåre Dahl

Andligt skeende i Norge växer – flyttar till större lokaler

Från bara några få till hundratals besökare. Det andliga skeendet fortsätter i det norska samhället Vigeland, som efter en strid ström av nya besökare nu flyttar sina möten till en idrottshall med plats för 1 400 personer.

Nyheter · Publicerad 08:00, 28 maj 2023

Normalt sett brukar bara tio till femton personer samlas i bönehuset i det lilla sydnorska samhället Vigeland, en ort med omkring 1 600 invånare. Men under våren har människor vallfärdat dit, som Världen idag tidigare rapporterat om, vilket gjort att mötena fått flyttas från bönehuset till det närliggande Betania.

Nu flyttas mötena än en gång. Den här gången till den större Lindesneshallen med plats för 1 400 personer, där det hålls möten fredag till söndag denna helg.

– Vi vet ju inte om det kommer ännu fler, men nu har vi i alla fall plats för dem, säger Geir Norum från Vigelands Bedehus till Fædrelandsvennen.

Hallen har även tidigare använts till kristna sammanhang, såsom sommarkonferenser, rapporterar den norska sajten Verdinytt.

Till en början är det bara klart med möten i den större hallen under den kommande helgen.

– Vi gör som vi har gjort så här långt; tar en helg åt gången, säger Geir Norum.

Under de månader som gått har det successivt kommit allt fler människor till mötena i Vigeland och från flera olika platser, däribland Sverige. Den senaste möteshelgen kom över 800 personer till Betania i Vigeland vid ett enskilt möte.

– Det var helt galet. En bra bit över 800 människor var i lokalen och i gången var det helt fullt. En av de frivilliga åkte hem och hämtade en tv så att även de i gången skulle få se det som skedde, säger Arthur Robertsen, evangelisten som höll i de möteshelger där det andliga skeendet startade i Vigeland, till Verdinytt.

Från att ha haft möten varje helg har de nu, av praktiska skäl, i stället hållits varannan helg och från de månader med möten som nu har gått har det rapporterats om helanden och starka Jesusmöten.

– Vi upplever verkligen att Jesus är närvarande i bänkraderna och att det sker stora ting, säger Geir Norum till Verdinytt.

Vi upplever verkligen att Jesus är närvarande i bänkraderna.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10