Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Ändens tid lyfts fram på bio och tunga topplistor i USA

En film och en bok om profetiska förebud, båda producerade av messianska judar, har vunnit stort intresse. Boken Revealing revelation har toppat en bästsäljarlista, medan filmen Harbingers of the things to come dragit fulla hus på biografer.

Nyheter · Publicerad 07:00, 28 maj 2022

Den judisk-amerikanske Jesus­troende författaren Jonathan Cahn berättar själv i ett videoklipp på Facebook om hur hans nya film (vars titel kan översättas Förebud om det som ska komma) blev USA:s näst mest sedda film på bio torsdagen den 12 maj, då filmen hade premiär.

Eftersom biljetterna till den enda planerade visningen sålde slut anordnades sedan en andra visning den 19 maj.

Filmen tolkar bland annat terror­dåden den 11 september 2001 och coronapandemin som tidstecken som förebådats i Bibeln, samtidigt som den blickar framåt och uppmanar amerikanarna till omvändelse.

Cahn beskriver hur de fått rapporter om att människor spontant började be till Gud tillsammans efter att de hade sett filmen.

– Biosalonger över hela Amerika blev till helgedomar för väckelse, böner över hela Amerika för väckelse. Vi måste fortsätta med det. Gud hör våra böner, Gud gör något, säger han entusiastiskt i videoklippet.

Boken Revealing revelation (ung: Uppenbarelseboken uppenbarad) har parallellt med detta hamnat på en av den stora finanstidningen Wall Street Journals bästsäljarlistor.

Efter att boken publicerades den 3 maj hamnade den på första plats i kategorin ”Kombinerad icke-fiktion” för vecka 18, en kategori som samlar alla de olika bokformaten förutom ljudböcker, samlingsutgåvor och översättningar till andra språk från engelskan.

Författare till boken är den israeliske messianske juden Amir Tsarfati, som har blivit ett känt ansikte för många genom sin Youtubekanal med över 600 000 prenumeranter, där han talar om tidstecken relaterat till Israel.

Med undertiteln How God's plans for the future can change your life now (ung: Hur Guds plan för framtiden kan förändra ditt liv nu) syftar boken till att utforska vad Uppenbarelseboken säger om den sista tiden.

Ämnen som tas upp är bland annat vad troende och icke-troende kommer att vara med om innan, under och efter den så kallade vedermödan, vad Gud har förberett för Israels folk, och vad Jesus har gett för uppmuntran, utmaningar och varningar inför sin återkomst.

Biosalonger över hela Amerika blev till helgedomar för väckelse, böner över hela Amerika för väckelse. Vi måste fortsätta med det. Gud hör våra böner, Gud gör något.

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10