Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Amy Grant uppmärksammad för hbtq-liberala utspel

Kristna stjärnartisten Amy Grant har på sistone omskrivits för uttalanden med hbtq-bejakande teologi. Evangelisten Franklin Graham bemöter Grants ord med att hävda sin övertygelse om att älska människor är att säga dem ”sanningen från Guds ord”.

Nyheter · Publicerad 11:00, 29 jan 2023

62-åriga Amy Grant slog igenom redan i sina tonår och har sedan dess levererat otaliga hits med kristet budskap. ”Mary did you know” samt ”Breath of heaven” är två exempel på sånger som fått stort genomslag.

I en intervju med Washington Post i höstas gav Amy Grant uttryck för att stödja hbtq-rörelsen utifrån att ”Jesus begränsat det till två saker: Älska Gud och älska varandra”. Franklin Graham är en av de kristna ledare som offentligt påpekat att detta inte överensstämmer med Bibelns budskap.

”Ja, vi ska älska Gud och älska varandra. Men om vi älskar Gud vill vi även försöka lyda hans ord. Gud, inte vi, definierar vad som är synd. Att älska människor innebär för mig även att bry mig om deras själar och var de kommer att tillbringa evigheten. Att säga sanningen från Guds ord är att älska människor”, skriver Graham på sin Facebooksida.

Även 2013, i en intervju med webbsidan pridesource.com, gav Amy Grant uttryck för vad många uppfattade som hbtq-liberal teologi.

”Jag vet att de religiösa samfunden inte har varit särskilt välkomnande. Jag vill betona att det bara handlar om att vara villig att ha en relation med Gud”, förklarade Grant den gången.

Under senare tid har medier i USA omskrivit sångerskan för att hon nyligen var värd för sin systerdotters samkönade bröllop. Christian Post skriver att Amy Grant benämner systerdotterns homosexuella livsstil som ”en gåva till familjen”.

Nya dna-tester tar död på gamla myter om Beethoven

Kultur. Nej, Beethoven var inte svart och han blev inte förgiftad av bly. Nya dna-tester av den berömde... måndag 27/3 10:00

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Allt fler produkter kan framkalla allergier

Hälsa. År 2008 var 725 produkter tillgängliga för konsumenter märkta som allergiframkallande. Tolv år... måndag 27/3 05:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10