Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Amnesty genomför en kampanj där man försöker få reseplattformen Tripadvisor att ta bort resmål i Judeen och Samarien, även kallat Västbanken, från sin webbplats. (På bilden en israelisk så kallad ”bosättning”.) Foto: Yasushi Kaneko/AP/TT

Amnesty i ny anti-israelisk kampanj

Amnesty international gör en namninsamling för att pressa resesajten Tripadvisor att ta bort resmål och aktiviteter i Judeen och Samarien. Man menar att Tripadvisor, bara genom att ha med tips på resmål i området, ”tjänar pengar på krigsbrott”. Från israeliskt håll beskrivs Amnestys agerande som antisemitiskt.

Nyheter · Publicerad 07:47, 15 jul 2019

Genom att ha med besöksmål i israeliska bosättningar tjänar den stora reseplattformen Tripadvisor pengar på ”krigsbrott”. Det hävdar Amnesty international och har nu satt igång en namninsamling för att försöka tvinga sajten att ta bort resmål och aktiviteter i dessa områden. Ett brev har även skickats till Tripadvisors anställda där man försöker förmå dem att agera mot företagets ledning.

Amnesty påstår att bosättningarna är illegala och att Tripadvisor genom att inkludera dem på sin webbplats bidrar till bosättarnas ekonomi. Enligt Amnesty marknadsförs israeliska bosättningar i ett 70-tal sammanhang på sajten.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...