Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Pastor Jan Blom på Livets Ord har skadats i en allvarlig mc-olycka. Foto: Livets Ord

”Allvarligt men stabilt” läge för Jan Blom efter mc-olyckan

Jan Blom, huvudpastor för Livets Ord i Uppsala, ligger ännu nedsövd i respirator efter en motorcykelolycka, där han krockade med en buss på måndagseftermiddagen. Läget är fortsatt allvarligt men stabilt, och många är engagerade i bön.

Nyheter · Publicerad 19:00, 31 aug 2022

Som Världen idag rapporterade i onsdagens e-tidning har en ledande pastor i Livets Ord varit med om en motorcykelolycka och ligger svårt skadad i respirator på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det är församlingens pastor och föreståndare Jan Blom (55) som har skadats.

Blom är även Världen idags styrelseordförande.

Enligt Livets ords presstalesperson, Rune Borgsö, var Jan Blom medvetslös när han hämtades av ambulansen och han har varit nedsövd sedan dess på grund av en skallskada. En kotskada i ryggen skulle ha opererats på tisdagen, men operationen hade i skrivande stund inte genomförts.

– Vi har ingen ytterligare information i dag. Läget är fortsatt stabilt. Han ligger i respirator och det är allvarligt läge fortfarande, säger Rune Borgsö till Världen idag på onsdagen.

På sin hemsida vädjar Livets Ord om fortsatt förbön för Jan Blom och hans familj. Församlingen ber varje morgon och samlas även till extrainsatt bön i kyrkan flera kvällar denna vecka. Vid tisdagkvällens samling uppges hundratals personer ha varit samlade för att be för sin pastor.

SVT Nyheter rapporterar om olyckan att en motorcykel körde in i en bakdörr på en buss i Fyrislund strax före klockan 16 på måndagen.

– Vi vet inte exakt skadeläge men det ska inte ha varit några skador hos passagerarna förutom att busschauffören var lite chockad, säger UL:s presstalesperson Nikodemus Kihlén.

Polisen utreder nu vad som kan ha orsakat olyckan.

– Det var ju en del vittnen och trafik på plats, patrullen inhämtar information och ska följa upp med föraren på sjukhuset senare, berättar Sanja Vukicevic, befäl vid polisens regionledningscentral, till SVT.

Hon säger vidare att hon inte har fått någon brottsmisstanke till sig från patrullen på plats, men att man har tagit motorcykeln i beslag.

Det var ju en del vittnen och trafik på plats, patrullen inhämtar information.

Sydstatsbaptisterna tappade en halv miljoner medlemmar

USA. Medlemsantalet i USA:s största protestantiska samfund, de så kallade sydstatsbaptisterna, har nu... lördag 27/5 19:00

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Övergångsställen i regnbågsfärger restaureras inte

Hbtq. RFSL Uppsala är besvikna över att två bortnötta cykelövergångsställen i regnbågsfärger inte ska... lördag 27/5 16:00

Vattenfall sänker avgifter med miljardbelopp

Ekonomi. Vattenfall drar ned elnätsavgiften med i snitt 34 procent – motsvarande 1,1 miljarder kronor – från... lördag 27/5 13:00

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00