Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande.
2 Timoteusbrevet 1:7

Världen idag

Pastor Jan Blom på Livets Ord har skadats i en allvarlig mc-olycka. Foto: Livets Ord

”Allvarligt men stabilt” läge för Jan Blom efter mc-olyckan

Jan Blom, huvudpastor för Livets Ord i Uppsala, ligger ännu nedsövd i respirator efter en motorcykelolycka, där han krockade med en buss på måndagseftermiddagen. Läget är fortsatt allvarligt men stabilt, och många är engagerade i bön.

Nyheter · Publicerad 19:00, 31 aug 2022

Som Världen idag rapporterade i onsdagens e-tidning har en ledande pastor i Livets Ord varit med om en motorcykelolycka och ligger svårt skadad i respirator på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det är församlingens pastor och föreståndare Jan Blom (55) som har skadats.

Blom är även Världen idags styrelseordförande.

Enligt Livets ords presstalesperson, Rune Borgsö, var Jan Blom medvetslös när han hämtades av ambulansen och han har varit nedsövd sedan dess på grund av en skallskada. En kotskada i ryggen skulle ha opererats på tisdagen, men operationen hade i skrivande stund inte genomförts.

– Vi har ingen ytterligare information i dag. Läget är fortsatt stabilt. Han ligger i respirator och det är allvarligt läge fortfarande, säger Rune Borgsö till Världen idag på onsdagen.

På sin hemsida vädjar Livets Ord om fortsatt förbön för Jan Blom och hans familj. Församlingen ber varje morgon och samlas även till extrainsatt bön i kyrkan flera kvällar denna vecka. Vid tisdagkvällens samling uppges hundratals personer ha varit samlade för att be för sin pastor.

SVT Nyheter rapporterar om olyckan att en motorcykel körde in i en bakdörr på en buss i Fyrislund strax före klockan 16 på måndagen.

– Vi vet inte exakt skadeläge men det ska inte ha varit några skador hos passagerarna förutom att busschauffören var lite chockad, säger UL:s presstalesperson Nikodemus Kihlén.

Polisen utreder nu vad som kan ha orsakat olyckan.

– Det var ju en del vittnen och trafik på plats, patrullen inhämtar information och ska följa upp med föraren på sjukhuset senare, berättar Sanja Vukicevic, befäl vid polisens regionledningscentral, till SVT.

Hon säger vidare att hon inte har fått någon brottsmisstanke till sig från patrullen på plats, men att man har tagit motorcykeln i beslag.

Det var ju en del vittnen och trafik på plats, patrullen inhämtar information.

Högsta antalet fängelseår för grov brottslighet i Sverige

467 utdömda fängelseår i fjol. Det är den högsta siffran sedan den myndighetsgemensamma satsningen... onsdag 29/3 10:00

Inte konstigt att Ungern tvekar godkänna Sverige

Ledare Så var det dags för ännu ett pinsamt bakslag för Sverige. Ungern godkände i veckan Finland som... onsdag 29/3 00:10

En viktig reform smulas sönder

Israelkrönika Det spelar nästan ingen roll vilken israelisk nyhetssändning man lyssnar till nu för tiden,... onsdag 29/3 00:00