När min kropp och mitt hjärta ger upp, är Gud mitt hjärtas klippa och min lott för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Allvarligt budskap till Sverige i profetia

Sverige måste lämna sin gudsfientliga väg, annars väntar svåra tider för landet. Det var budskapet i den profetia som förkunnaren Birger Skoglund delade på Smålandskonferensen. – Vi behöver gå ner på våra knän och ropa efter Gud, säger han.

Nyheter · Publicerad 12:20, 18 jul 2018

Det var spänning och allvar i luften när Smålandskonferensen avslutades på Ralingsåsgården i lördags. På scenen stod evangelisten Birger Skoglund som inte bara predikade, utan även delade ett profetiskt tilltal som han upplevde att han hade fått.

”Sverige, Sverige, Sverige, i dag måste du lyssna till min röst. I dag vill jag tala till dig du rikt benådade land”, inledde Skoglund.

För Världen idag berättar predikanten hur det gick till när han fick budskapet. Han började förbereda sin predikan redan i november, men fick slänga sida efter sida, då han inte kände frid över orden.

– Jag upplevde att Herren sa: ”Det är inte så bråttom. Vänta, jag har ett budskap till dig.”

Så plötsligt, när han hade kommit hem från en Israelresa i april, började orden plötsligt ”rinna över honom”.

– Jag skrev och skrev, så fort som jag aldrig gjort förut, berättar han.

Texten höll han sedan för sig själv, fram till Smålandskonferensen.

”Jag talar i dag till ledarna för detta land, ni med politisk makt. Ni har låtit er förblindas av omoralens och dekadensens andemakt. Vänd om, säger Herren, innan det är för sent”, fortsatte Skoglund från podiet.

Han sa att Sverige har låtit ”påtryckargrupper som RFSL och deras allierade stormtrupper” förblinda vårt omdöme och att vi ”öppnat oss för allt som står Gud emot”.

Han sa vidare att Sverige släppt in ”hatets ande” mot Bibeln och att vi förnekar Guds folk det land som Gud har gett dem.

”Du är fräck i ditt uppror mot mig, säger Herren. Du håller dig för klok och balanserad, du menar dig vara vidsynt. Men sanningen är en annan”, fortsatte Skoglund.

En konsekvens av att Sverige under lång tid vänt sig bort från Gud, framhöll han, är att våldet nu regerar på våra gator och torg.

I tilltalet fanns även ord riktade till kristenheten.

”Jag talar till er förkunnare som låtit er förföras av otrons ande. Till er som allierat er med gudlösa politiker. Ni har gjort saken värre eftersom ni släppt in främmande läror som inte lyder mitt ord.”

”Ni som tror att ni är stora och mäktiga är i själva verket svaga. Ni har förlorat den verkliga gemenskapen med mig. Jag avskyr era häftiga gudstjänster som inte är värda att kallas gudstjänster.”

De skarpa orden slutade inte där.

”Sverige, mitt tålamod med din synd är slut. Jag hade straffat dig för länge sedan om det inte vore för en liten föraktad skara av mina barn som kämpade och bad för landet”, fortgick tilltalet.

Men budskapet innehöll även hopp.

”I dag vill jag ge dig ett nytt erbjudande av nåd. I dag vill jag ge dig en härlighet, en väckelsens präriebrand från norr till söder, från öster till väster. Jag vill ge Sverige ett nytt namn: Du skall inte heta världens mest sekulariserade land, du ska kallas det upprättade landet.”

Det handlar om ett val, förklarade Skoglund. Vill vi se väckelse eller ödeläggelse?

”Valet är ditt” avslutade han.

När Världen idag talar med Birger Skoglund berättar han att han kände sig som profeten Esra i Bibeln när han skulle dela sitt tilltal.

– Jag ville lägga mig på marken och gråta, säger han.

I det val han tror att Guds folk i Sverige står inför upplever han att en sak är avgörande: Omvändelse.

– Det finns bara en sak att göra: Att böja oss inför Herren och söka Guds ord igen. Vi behöver gå ner på våra knän och ropa efter Gud.

Gör vi inte det väntar någon form av dom mot Sverige, menar han.

– Vi struntar i vad Guds ord säger och monterar ner det som en gång byggt det här landet. Hoppet för Sverige är inte att göra tröskeln lägre, utan att vi omvänder oss från den väg vi går på.

Först då kan vi se väckelse, menar Birger Skoglund.

När det gäller profetians skarpa ord om ”häftiga gudstjänster” tror Skoglund att det handlar om gudstjänster som är ”happenings” snarare än sökande efter Guds vilja.

– Vi har många gånger bleka gudstjänster. Vi ersätter Guds ande med våra egna små idéer.

När det gäller orden om ”främmande läror” tror Skoglund att det handlar om sådana som inte utgår från Bibeln.

Hur lång tid tror du att vi har på oss?

– Jag vet inte, men jag tror att vi har bråttom. Gud låter inte synden fortgå hur länge som helst. Vi tror att han ser mellan fingrarna, men det gör han inte.

Birger Skoglund har tidigare delat varnande tilltal till Sverige, men han upplever att den här profetian är annorlunda.

– Det känns som om nådatiden är kortare. Det känns som om Gud säger: Det är nog nu.

Ni som tror att ni är stora och mäktiga är i själva verket svaga. Ni har förlorat den verkliga gemenskapen med mig. Jag avskyr era häftiga gudstjänster som inte är värda att kallas gudstjänster.

Att skiljas från sina föräldrar är bland det mest traumatiska man kan uppleva.

Samhällskrönika I Bris årsrapport från 2018 konstateras att kontakterna med dem blir allt fler, och allvarsgraden i samtalen ökar. 28 000 kontakter med barn i åldern... tisdag 10/12 00:10

Digitaliseringen förstör vår bild av kärleken

Ledare I ett stort uppslaget reportage i Svenska Dagbladet kunde man den 30/11 läsa om dejtingappen Tinder. Artikeln beskriver hur appen sedan lanseringen... tisdag 10/12 00:00

Modevärlden satsar på svensk ull

Vardag Varje år slängs eller bränns majoriteten av svensk ull, men det är på väg att förändras. Nyligen togs ett avgörande steg när flera modeföretag... tisdag 10/12 11:00

Isbrytarna är redo för vintern

Vardag Den riktiga vintern nalkas, också för landets isbrytare. Sjöfartsverket har utfärdat isklassningsrestriktioner som gäller från och med idag, lördag,... måndag 9/12 07:00

Både fängelser och evangelium behövs

Ledare Hur ska man se på brott och straff? Är långa fängelsestraff den bästa metoden att minska brottsligheten i ett land, eller är det mer effektivt – och... lördag 7/12 00:10

Gud är på vår sida.

Ungkrönika I våras avgjordes ishockey-VM i Slovakien. Där ställde ett finskt landslag upp med 18 VM-debutanter, ingen NHL-spelare och med en trupp som var... fredag 6/12 16:06
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Gud är på vår sida.

Ungkrönika I våras avgjordes ishockey-VM i Slovakien. Där ställde ett finskt landslag upp med 18 VM-debutanter, ingen NHL-spelare och med en trupp som var...

Var fotbollshuligan – förvandlades av Jesus

Församlingsliv Torbjörn Lindkvist arbetar som trygghetsvärd på en skola i Tynnered, förorten där han själv växte upp och påbörjade ett liv med droger. Efter femton...