Prisa vår Gud, ni folk, låt hans lov ljuda högt, för han gav liv åt vår själ och lät inte vår fot vackla.
Psaltaren 66:8–9

Världen idag

Allt för Sverige-profil tillbaka på svensk mark – vill flytta hit

För tre år sedan grät amerikanskan Tanya Edgil i svensk tv, som en av deltagarna i det populära programmet ”Allt för Sverige”. Anledningen till tårarna var svenskarnas gudsfrånvändhet.

Nu är hon tillbaka i landet, med en önskan om att sprida Jesu kärlek.

Nyheter · Publicerad 14:00, 21 okt 2021

– Det krossar mitt hjärta att höra att människorna slutade att tjäna Gud för att de har fått fel uppfattning om vem han verkligen är, sade Tanya Edgil bland annat, i SVT-serien hösten 2018, vilket Världen idag rapporterade om.

Amerikanskan vittnade också om sin egen kristna tro i programmet, som varje säsong följer en ny grupp svenskättade amerikaner på besök i Sverige, där de får lära sig om landet och tävla om en träff med svenska släktingar. Världen idag följde upp med ett reportage om Tanya Edgil, där hon berättade om sin gudsrelation.

I samband med denna första vistelse i Sverige blev Tanya Edgil förälskad i landet, som hon uttryckte det, och har sedan längtat efter att få komma tillbaka.

Nu är hon här igen, för en vistelse på några veckor, där hon bland annat har fått träffa trossyskon på bibelskolan School of the Supernatural i Göteborg och har ett besök på Kanal 10 inplanerat.

– Det har varit härligt att träffa fler kristna och få reda på vad Gud har i görningen här. Jag upplever verkligen att Gud har fört mig hit för att kopplas samman med Kristi kropp, säger hon till Världen idag.

Både hon, hennes man Richard och dottern Adalae vill nu flytta till Sverige. Till en början kände dock inte Richard på det viset, vilket ledde till att han ”bråkade” med Gud om saken i bön i december förra året, som han själv har uttryckt det.

”Jag tänker inte flytta till Sverige!” sade Tanyas make till Gud, men då hände något.

– Han upplevde hur Gud talade till honom och sade att ”Jag älskar det folket och jag kommer att ge dig kärlek för det folket också”. Så nu är hans hjärta för Sverige med, konstaterar Tanya glatt.

Hon berättar att hon längtar efter att få se svenskarna frälsta, att se församlingar och organisationer samarbeta, och att hennes hjärta ”går sönder” av vetskapen om att de flesta svenskar inte ens tänker på Gud i vardagen.

– Jag upplever det som om alla är individuella här, att de inte är medvetna om människorna runt omkring sig, att det är brist på gemenskap. Jag vill bara krama varenda svensk jag ser och säga: ”Du är älskad, det finns ett syfte med ditt liv!”, säger Tanya Edgil.

Jag vill bara krama varenda svensk jag ser och säga: ”Du är älskad, det finns ett syfte med ditt liv!”

Familjen Edgil

• Består av Tanya, 42 år, nyutbildad socionon, Richard, 52 år, kiropraktor och Adalae, 12 år.

• Bor i småstaden Hamilton, i Alabama, med cirka 6 000 invånare.

• Är med i en samfundsoberoende karismatisk församling i Hamilton.

• Väntar på att Gud ska bereda väg för deras flytt till Sverige.

Håll ett vakande öga på nya enpartiregeringen

Ledare Så har då Magdalena Andersson till slut tillträtt ämbetet som statsminister, och står för första... lördag 4/12 00:00

Viktig markering när Sveriges biskopar tog Israel i försvar

Ledare Kyrkomötets beslut att utreda folkrättsbrott i Israel och den palestinska myndigheten (PA) speglar... fredag 3/12 00:10

Känsligt vaccinkrav föreslås i Tyskland

Pandemin. Obligatoriskt krav på vaccinering mot covid-19 och förbud för ickevaccinerade att gå i affär eller... söndag 5/12 13:00

Pingst i Norden samarbetar om Afrikamission

Mission. Susanne och Bengt Klingberg får ett nytt missionsuppdrag när Pingströrelserna i Sverige, Norge och... söndag 5/12 10:00

Ser regeringen hoten mot landsbygden?

Ledare Det blev en ny minister med ansvar för landsbygdsfrågor: Anna-Caren Sätherberg, tidigare... fredag 3/12 00:00

Finns lösningen på dagens politiska kaos på Sinai berg?

Israelkommentar Dagens samhällskris och ökade polarisering har gett det mosaiska förbundet på berget Sinai ny...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier