Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Alliansmissionen valde ny föreståndare

Svenska Alliansmissionen (SAM) har haft sin årliga konferens på Gullbrannagården, med digitala möten och konsert med Samuel Ljungblahd. Ulf Häggqvist valdes till ny missionsföreståndare efter Kjell Larsson, som avgår efter tio år.

Nyheter · Publicerad 20:00, 18 maj 2021

Under Kristi himmelsfärdshelgen har Svenska Alliansmissionen (SAM) haft sin årskonferens, som för andra året i rad sändes digitalt.

Gudstjänster, barnkonferens, talkshow och konserten med Samuel Ljungblahd sändes live från Gullbrannagården. Seminarier och bibelstudier var förinspelade och årets tema var ”Lyft blicken”.

– Det har handlat om att lyfta blicken på olika sätt och se Guds perspektiv. Att se att det kan bli som vanligt igen efter pandemin, men att tänka in nya möjligheter, också socialt. Det är nu än mer aktuellt att som kyrka jobba diakonalt, säger missionsföreståndaren Kjell Larsson.

SAM har arbetat med en omorganisation av både stadgar och styrelse, för att göra strukturen mer nutidsanpassad. Under ombudsmötet valdes ny styrelse och en ny missionsföreståndare, Ulf Häggqvist, som installerades under den avslutande gudstjänsten. Även en ny styrelseordförande valdes, Stefan Elg.

– Högtidsgudstjänsten sågs av ett par tusen personer och det är riktigt bra. Det får bara plats 900 personer i kyrkan på Gullbrannagården under en normal konferens, säger Kjell Larsson.  

Ulf Häggqvist är för närvarande församlingskonsulent i samfundet och har tidigare arbetat som pastor i flera församlingar.

Kjell Larsson avgår i sommar, efter tio år på posten och går vidare till en föreståndartjänst i Gislaveds frikyrkoförsamling.

– Jag har tidigare arbetat som pastor i närmare 20 år, men jag ser det inte som att jag går tillbaka, utan jag tar ett steg vidare. Olika tider har olika uppgifter och varje uppgift är lika viktig.

Liksom förra året har konferensen föregåtts av en cykelutmaning, för att samla in pengar till samfundets arbete, både internationellt och nationellt. 200 000 kronor blev resultatet av dessa gemensamma ansträngningar.

– Det är ett annorlunda och roligt sätt att samla in pengar. Det är allt ifrån en sexårig grabb till pensionärer som varit med och cyklat.

Pengarna kommer bland annat att gå till en skola i Malawi, för barn som annars inte skulle ha råd att gå i skolan. SAM har också flera systerkyrkor i södra Afrika, som behöver konkret hjälp med bland annat medicin, mat och munskydd.

Alla sändningar från konferensen går att se i efterhand via Alliansmissionens hemsida, alliansmissionen.se.

Det har handlat om att lyfta blicken på olika sätt och se Guds perspektiv.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10