På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Alingsåskyrka satsar på att nå ut i påsk

En interaktiv påskvandring utomhus, nattvardsfirande i kyrkan och vittnesbörd på webben. Det är några inslag i den satsning som görs av Pingst Alingsås under påskhelgen.

Nyheter · Publicerad 12:00, 2 apr 2021

Vid jultid brukar Pingstkyrkan i Alingsås arbeta utåtriktat i samarbete med kommunen. Då brukar man bland annat samla in pengar till utsatta människor genom en konsert. Men i år är det första gången som församlingen gör en större evangelisationssatsning i samband med påsk. Satsningen har namnet ”Den största gåvan”.

– Påsken är en av den kristna trons största händelser. Nu vill vi verkligen understryka vad vi tror på och vem Jesus är, säger Alexandra Hyllerud.

Hon jobbar inom barnverksamheten i kyrkan och är en del av teamet som har arbetat fram påskeventet.

– Det pågår hela veckan och vi är så förväntansfulla.

Alexandra Hyllerud berättar om skärtorsdagens interaktiva påskvandring på den så kal­lade ”Savannen” bakom kyrkan. Promenaden är givetvis coronaanpassad. Deltagarna delas in i grupper på högst åtta personer som får gå mellan sju kreativa stationer.

De får bland annat se en kort film och vid en av stationerna utför barndansgruppen God Moves en dans som handlar om korsfästelsen.

– Vid varje station finns något att känna på, titta på eller lyssna på. På ett ställe placerar vi ut en törnekrona, stora spikar och träbjälkar som väger lika mycket som korset Jesus bar, förklarar Alexandra Hyllerud.

På långfredagens morgon läggs ett inspelat gudstjänstprogram ut på webben, med lovsång av bland andra Evert Hedin och predikan av Alexandra Hyllerud.

Efter gudstjänsten kan den som så önskar komma till kyrkan och fira nattvard. Det blir en enkel gudstjänst med åtta deltagare åt gången och insläpp var femtonde minut.

Fram till påsk släpps sammanlagt 18 korta vittnesbörd på Facebook, där församlingsmedlemmar får berätta vad Jesus betyder för dem. Under påskhelgens webbsända samtalskvällar gör församlingens föreståndare, Peter Lewin, lite längre intervjuer med fyra av dessa, om vad Gud har gjort i deras liv.

Påskdagens festgudstjänst sänds också online.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israelambassadör: Vänstern bidrar till judehatet

Antisemitism. Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet... torsdag 13/5 09:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier