Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Alf Svensson (KD) tillsammans med Pier Ferdinando Casini, ordförande för CDI.

Alf Svensson till MR-råd

Nyheter · Publicerad 15:58, 11 okt 2013

Kristdemokraternas förre partiledare, Alf Svensson, som för närvarande sitter som ledamot i Europaparlamentet, har tagit ännu ett steg ut i den internationella politiken.
Under fredagen valdes han in som representant till FN:s råd för mänskliga rättigheter för Christian/Centrist Democratic International (CDI), på organisationens styrelsemöte i Budapest.
CDI samlar över 100 kristdemokratiska partier i Europa, Latinamerika, Asien och Afrika. Alf Svensson är sedan tidigare vice president i CDI.
– Det känns otroligt spännande och förstås ansvarsfullt. Jag hoppas genom uppdraget kunna bidra något till att respekten för mänskliga fri- och rättigheter och individens integritet stärks. Uppgiften blir att följa FN:s MR-verksamhet i Geneve och New York. Det är dock ingalunda ett heltidsarbete, säger Alf Svensson i ett pressmeddelande.
Det är sedan tidigare känt att Alf Svensson inte kandiderar till Europaparlamentet nästa år. Dock fortsätter han sina engagemang i styrelserna för Star for Life samt för ASSK (Aung San Suu Kyi) World Freedom Fund, Georg och Eva Kleins stiftelse och Sverige Israel information (SII), enligt pressmeddelandet.
– Jag hoppas kunna göra någon nytta i de olika styrelserna - kampen för frihet måste fortsätta världen över. Vi får inte nöja oss förrän demokratiska värden genomsyrar varje kontinent. Och så är, som alla vet, inte fallet för närvarande. Miljoner barn och kvinnor i synnerhet, lever under förtryck, säger Alf Svensson.

Världen idag
redaktionen@varldenidag.se 

KD-ledaren öppnar för samtal med SD

Politik. Kristdemokraternas partistyrelse har beslutat att partiet ska kunna samtala med samtliga riksdagspartier, inklusive Sverigedemokraterna och...

Kränker kvinnors rättigheter – belönas av FN

Världen. Iran har fått en plats i FN-organet UN Women som arbetar för kvinnors rättigheter. Detta meddelades strax efter att man i landet dömt en kvinnlig...

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...