Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Alf Svensson hade velat se ett mjukare KD i valrörelsen. Foto: Jessica Gow/TT

Alf Svensson: KD behöver analysera vad som inte blev bra

KD:s tidigare partiledare Alf Svensson säger till Jönköpings-Posten att han hoppas att partiet, som tappat mycket stöd inte minst i frikyrkotäta Jönköping, nu gör en valanalys där man inte väjer för det som inte blev bra.

– Partiets chans är nu att våga vara ett annat parti, säger han.

Nyheter · Publicerad 10:00, 20 sep 2022

Alf Svensson efterfrågar bland annat ett mer lågmält tonläge och fokus på förebyggande politik.

– KD har haft en miljö av värdighet och eftertanke och man har inte gillat den råa och fräcka tonen. Folk jag har pratat med säger att det var för mycket pajkastning under valrörelsen och för lite framtidshopp och konklusion, säger han till JP.

Han efterlyser nu en valanalys och att man går till botten med det som gick dåligt.

– Siffrorna visar på det och det finns en grupp besvikna kristdemokrater. Partiets chans är nu att våga vara ett annat parti, säger han.

Mer tid för familjen och sätt att förhindra att unga män faller ut ur grundskolan och hamnar i gäng är två ämnen som Svensson tycker att KD kunde ha lyft tydligare.

Han tror inte att lösningen främst sitter i fler poliser, anonyma vittnen eller fler i fängelse.

– Här hade KD kunnat spela en stor roll. De unga pojkarna slutar inte skjuta för att man gör allt det här utan det handlar om ett långsiktigt förebyggande arbete som börjar i hemmen där barnen måste få tid och omtanke. Det är där hela knuten ligger, säger Alf Svensson.

Han berömmer partiledaren Ebba Busch som en unik talang med lyskraft, samtidigt säger han att partiledare generellt har ”lite för många unga som fladdrar runt ... och viskar i deras öron”.

– Vår värld är fylld av kunskap men saknar visdom, och för att få visdom behöver man ett par år på nacken.

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Fullsatt när musikal om Jesus spelas i Jönköping i helgen

Församling. 1 200 biljetter är sålda när musikalen Jag är, om Jesu sista tid i livet, i helgen sätts upp i en... lördag 1/4 10:00

Politiker bjuder in till bön utanför Finlands riksdag

Helsingfors. Finländske kristdemokraten Antero Laukkanen lämnar riksdagen efter valet på söndag. Dagen före... lördag 1/4 07:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00