Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Aktören bakom Svenska Folkbibeln firar 50 år

I 50 år har stiftelsen Biblicum hävdat en bibelforskning som utgår från att Bibeln är Guds ord. Bland annat har stiftelsen varit med om att ge ut Folkbibeln. – Att Folkbibeln blev så bra och har nått ut så mycket är en stor framgång, säger vice ordförande Seth Erlandsson, som var stiftelsens förste föreståndare.

Nyheter · Publicerad 07:00, 6 okt 2018

I dag, lördag, hålls festligheter, 50 år efter starten den 8 oktober 1968. Det var Växjös domprost, Gustaf Adolf Danell, som tog initiativet.

– Han hade varit på ett föredrag vid Uppsala universitet och hört representanter för den teologiska fakulteten säga att man inte kunde lita på Bibeln, berättar Seth Erlandssson.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...