Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tommy Lilja

Aha-upplevelser lockar till påskkonferens

Aha-upplevelser under förkunnelsen, en påtaglig gudsnärvaro och härlig gemenskap mellan mötena. Det är pastorn Tommy Lilja övertygad om att besökarna ska få när Folkkyrkan och PTL Ministries i Sölvesborg bjuder in till påskkonferens.

Nyheter · Publicerad 17:30, 23 mar 2016

I morgon, skärtorsdag, börjar konferensen och den pågår till söndag förmiddag. Under flera år har antalet besökare ökat, berättar Tommy Lilja.

– Vi brukar ha 300-400 personer som kommer. Det finns ett värde i att den här typen av konferens finns på landsbygden.

Han lyfter fram några saker som han tror bidrar till konferensens popularitet.

– Det finns både en stark närvaro av den helige Ande och ett innehåll i undervisningen som gör att man får aha-upplevelser när man lyssnar. Det tror vi att besökarna ska känna det här året också, säger han och tillägger:

– Sedan erbjuder vi bra mat till ett billigt pris. Man kan vara här och bara suga in den goda gemenskapen och träffa nya vänner.

Tommy Lilja berättar att förberedelserna inför påskkonferensen gör att Folkkyrkans medlemmar kommer närmare varandra. Även för andra församlingar och enskilda troende har konferensen haft stor påverkan, berättar han.

– Vi har, sedan lång tid tillbaka, fått vara en form av övervintringsplats för troende och  församlingar som kommer hit under några år, för att sedan sluta komma när man upplever att man fått tillbaka momentum. Det är uppmuntrande att se.

Temat för konferensen i år är ”Det är inte över än”. Förutom Tommy Lilja predikar även Pelle Hörnmark, Sven Almkvist, Simon Ådahl, Lisa Fredlund och Daniel Karlsson.

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...