HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Foto: Bertil Ericson/TT

Adaktusson vill att KD omprövar decemberöverenskommelse

När Kristdemokraterna nu väljer ny ledning bör den omdiskuterade decemberöverenskommelsen upp på bordet. Det menar KD:s Europaparlamentariker Lars Adaktusson i en debattartikel.

Nyheter · Publicerad 00:00, 5 mar 2015

"Överenskommelsen, som för Kristdemokraternas del ingicks av den partiledning som just avgått, har långtgående effekter när det gäller möjligheterna att föra ut den egna politiken och kommer att dominera svensk inrikespolitik under åtta år framåt", skriver Adaktusson i Svenska Dagbladet.
Han påpekar att den nya ledningen inte är juridiskt bunden av det beslut som då fattades.

Han betonar att det mandat som de kristdemokratiska riksdagsledamöterna har fått från sina väljare är att göra allt de kan för att få igenom kristdemokratisk politik.

"Att då lägga ner sina röster och stillatigande se på medan den sittande vänsterregeringen raserar kristdemokratiska reformer om familjepolitik, stöd till civilsamhället och avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer är milt uttryckt problematiskt", skriver han och menar att partiets gräsrötter bör få möjlighet att ge sin syn på decemberöverenskommelsen.

"Med tanke på Kristdemokraternas utsatta situation och behovet av förnyelse vore det ett misstag att inte ingående analysera överenskommelsens effekter och tydligt förankra den hos partiets medlemmar" skriver Lars Adaktusson.

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...