HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Adaktusson vann provvalet

Nyheter · Publicerad 10:29, 2 maj 2013

TV-journalisten och kristdemokraternas nytillskott Lars Adaktusson vann överlägset partiets provval till Europaparlamentet, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Av de 1 039 ombuden som röstat på 128 kandidater fick Adaktusson 595 röster för att stå överst på listan. På andra plats kom den tidigare Europaparlamentsledamoten Lennart Sacrédeus med 60 röster.
Sacrédeus petades från listan för fem år sedan, trots stort stöd bland partiets gräsrötter.
Ebba Busch, kommunalråd i Uppsala och riksdagsledamöterna Desirée Pehtrus och Caroline Szyber kom på tredje, fjärde, respektive femte plats.

Enligt Nomineringskommitens ordförande Peter Kullgren, är det inte självklart att Adaktusson toppar listan till EU-valet nästa år.
Till Ekot understryker han att det nu är nomineringskommitén som ska arbeta vidare utifrån med bland annat provvalsresultatet som underlag.
Partifullmäktige kommer fatta beslut om listan den 25 oktober.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se 

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...