Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Adaktusson vann provvalet

Nyheter · Publicerad 10:29, 2 maj 2013

TV-journalisten och kristdemokraternas nytillskott Lars Adaktusson vann överlägset partiets provval till Europaparlamentet, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Av de 1 039 ombuden som röstat på 128 kandidater fick Adaktusson 595 röster för att stå överst på listan. På andra plats kom den tidigare Europaparlamentsledamoten Lennart Sacrédeus med 60 röster.
Sacrédeus petades från listan för fem år sedan, trots stort stöd bland partiets gräsrötter.
Ebba Busch, kommunalråd i Uppsala och riksdagsledamöterna Desirée Pehtrus och Caroline Szyber kom på tredje, fjärde, respektive femte plats.

Enligt Nomineringskommitens ordförande Peter Kullgren, är det inte självklart att Adaktusson toppar listan till EU-valet nästa år.
Till Ekot understryker han att det nu är nomineringskommitén som ska arbeta vidare utifrån med bland annat provvalsresultatet som underlag.
Partifullmäktige kommer fatta beslut om listan den 25 oktober.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se 

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00