Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Senatsledamoten Barry O’Sullivan har flera gånger lyft frågan om sena aborter. Foto: Skärmdump från Youtube

Abortkritiker: Nu identifierar jag mig som kvinna

Den australiske senatorn Barry O’Sullivan tröttnade på argumentet att han som religiös man inte har mandat att diskutera abortfrågan. – I dag tillkännager jag mitt kön som kvinna, sade han under en parlamentsdebatt nyligen.

Nyheter · Publicerad 13:11, 21 nov 2018

En debatt om sena aborter fick en oväntad vändning i Australiens parlament förra veckan. Det var den konservative 61-årige senatorn Barry O’Sullivan från Queensland som drog blickarna till sig.

– Människor attackerar mig på religiös basis för att jag har haft modet att lyfta frågan om sena aborter där bebisar, som bara är minuter från att få en dask på rumpan och ett namn, aborteras inom ramen av De grönas politik, sade O’Sullivan.

Enligt den australiska hbtq-tidningen Star Observer hade det gröna partiets senator Larissa Waters tidigare sagt att Barry O’Sullivan borde ”ta bort sina händer och radband från äggstockarna på henne och alla 10 000 Queenslandskvinnor som varje år gör en abort”.

– Jag tänker inte vara tyst. Jag tänker inte stänga min mun medan de här människorna försöker fortsätta att marginalisera politik och idéer som vi vill diskutera och som jag tror fortfarande har stöd hos en majoritet av folket, fortsatte O’Sullivan.

Därefter släppte han bomben.

– I dag tillkännager jag mitt kön – vilket jag kan – som kvinna. Och då kommer ni inte längre kunna attackera mig, sade han.

Enligt 61-åringen kan man inte säga ordet abort utan att bli attackerad från ”en mobb” vänsterliberala politiker, uppger Star Observer.

Tidningen skriver vidare att det inte är första gången som O’Sullivan pratat om att identifiera sig som kvinna. Under en debatt om regeringens riktlinjer gällande könstillhörighet sade han att han, utan konsekvenser, skulle kunna gå in i kvinnornas omklädningsrum om han tillkännager sig som kvinna.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...