Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.
Kolosserbrevet 3:1

Världen idag

Abort firades av topp-politiker och lobbyister

Den 28 september varje år firar och kräver aktivister och abortförespråkare världen över möjligheten att abortera ofödda barn. I år drevs kampanjen i Sverige av Amnesty och RFSU. Partiledare och opinionsbildare slöt upp och Vårdförbundet spred en teckning på en livmoder som visar långfingret.

Nyheter · Publicerad 10:00, 30 sep 2020

”För oss i Satanistiska samfundet är det självklart att respektera varje individs okränkbara kropp”, skriver satanisterna på sin Facebooksida i anslutning till abortdagen, och syftar då inte på det ofödda barnet.

Kampanjen för tillgången till säkra och lagliga aborter har i år drivits av Amnesty och lobbygruppen RFSU. Amnesty beskriver abort som en mänsklig rättighet, men får mothugg i kommentarsfält på sociala medier där det påpekas att rätt till liv, men inte till abort, är inskrivet i internationella konventioner om mänskliga rättigheter.

”Jag tycker att Amnesty ska hålla sig till sitt grunduppdrag och inte ge sig in i detta problem som kolossalt många oförvitliga och demokratiska människor i världen inte alls håller med om”, skriver en person som dock får utstå hårda ord från andra.

Alla som inte är för en viss abortlagstiftning är onda människor, antidemokrater eller diktatorer, påstår abortförespråkare i kommentarsfältet.

Bland de som anslutit till kampanjen finns Miljöpartiets språkrör, ministern Isabella Lövin och Vänsterpartiets föreslagna partiledare Nooshi Dadgostar.

”Ser med oro på hur starka krafter vill begränsa aborträtten”, skriver Lövin på Facebook där hon både hyllas för sitt ställningstagande men också kritiseras för att inte definiera vad denna påstådda ”rätt” innebär eftersom nästan alla länder har en bortre veckogräns för aborter.

”Det märkligaste och bisarra är att dessa röda säger sig stå upp för människovärdet och allas lika rättigheter”, skriver en person till Lövin.

En annan person reagerar på uttrycket ”säkra aborter”.

”Det är svårt att göra det säkert när det i själva verket dödar en person varenda gång”.

Vårdens fackförbund driver också på för en liberal abortlagstiftning. Vårdförbundets lokalavdelning i Örebro illustrerar sitt stöd för abort genom en teckning som ska föreställa en livmoder som håller upp långfingret.

I ett blogginlägg hävdar också förbundets medarbetare att det inte är ett barn som aborteras eller ett liv som utsläcks utan att det handlar om ”en cellbildning i kvinnans kropp”.

Det märkligaste och bisarra är att dessa röda säger sig stå upp för människovärdet och allas lika rättigheter.

Dubbla måttstockar allt tydligare hos Amnesty

Ledare Amnesty är en organisation som distanserat sig från sin ursprungliga värdegrund att försvara... onsdag 17/8 00:10

C bäddar för egen brakförlust

Ledare Partiledare Annie Lööf tar nu bladet från munnen i DN (15/8) och säger det rakt ut: Trots Centerns... onsdag 17/8 00:00

Om fred är målet – byt paradigm

Israelkrönika Två artiklar i söndagens Jerusalem Post såg ut att sända motsatta budskap. Den ena rubriken talade... onsdag 17/8 00:10

Lär dig njuta av livets olika säsonger

Vardagskrönika För några dagar sedan vinkade vi av ena dottern på Arlanda för ett par månader på Hawaii. Det är... onsdag 17/8 00:00

Moderaterna vill skärpa krav och sänka bidrag

Politik. Bidragstak, sänkt a-kassa, skärpta krav och fler praktikplatser. Det är en viktig del i... tisdag 16/8 20:00
Följ Världen idag i sociala medier