Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Pastor Saeed Abedini. Foto: Privat

Abedinis hälsa hastigt försämrad

Han har nu så ont av de inre skador han fick i samband med misshandeln i Evin-fängelset att han svimmar.– En oroande händelseutveckling och en påminnelse om de farliga förhållanden som pastor Saeed har att stå ut med i ett av världens värsta fängelser, säger American Center for Law and Justice, ACJL, som representerar pastorns hustru, Naghmeh Abedini, och två barn i USA, enligt Christian Post.

Nyheter · Publicerad 09:58, 14 aug 2013

För bara en kort tid sedan såg det lite mer hoppfullt ut för den amerikansk-iranske pastorn som, på grund av – som det officiellt heter – "hot mot rikets säkerhet", nu avtjänar ett åttaårigt straff i det beryktade Teheran-fängelset. Hans hustru kunde då berätta att maken äntligen hade fått medicinsk vård för det våld han hade utsatts för, att smärtorna hade lindrats och att inte längre behövde sitta isolerad. Inte minst det senare gjorde att han också kände sig bättre till mods.

Men nu kommer larmrapporter från de släktingar i Iran som har besökt pastorn: de inre blödningar i buken som han fick i samband med den svåra misshandel han utsattes för i syfte att få honom att avsäga sig sin kristna tro, har orsakat sådana smärtor att han vid ett tillfälle har svimmat .

ACJL har även tidigare anklagat Iran för landets omänskliga behandling av samvetsfångar, och från olika håll i världen har hundratusentals röster krävt att pastor Abedini ska släppas fri. Men hittills har det varit tal för döva öron. Och ACJL påpekar att Saeed Abedini bara är ett av många offer för den förföljelse som sker i Iran.

Som Världen idag tidigare har berättat, ska en bönevaka hållas i USA för pastorn i september – på dagen ett år efter att han fängslades.

Annica Skenberg
redaktionen@varldenidag.se

Renhetskultur är något helt annat än hederskultur

Ledare De senaste månaderna har man från flera håll försökt att kleta begreppet ”hederskultur” på Sveriges... lördag 10/4 00:00

Inflytelserik fransk filosof anklagas för pedofili i ny bok

Frankrike. Var den franska filosofen Michel Foucault, som är känd för sina reflektioner kring maktstrukturer... söndag 11/4 12:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...

Liberalteologin urholkar bibelns gudomliga inspiration

Bibeltro eller bibelkritik (del 2/4). Utifrån bibliskt perspektiv kan man knappast betrakta liberalteologin som kristen, eftersom den...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier