Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Abbas hot: Dra tillbaka erkännandet av Israel

Om inte Israel lämnar Samarien, Judeen och östra Jerusalem inom ett år, som del av förnyade fredsförhandlingar, kommer palestinierna inte längre att erkänna Israel inom 1967 års gränser.
Det sade den palestinske presidenten Mahmoud Abbas när han talade via länk till FN:s generalförsamling förra fredagen. Israel fördömer utspelet.

Nyheter · Publicerad 14:06, 1 okt 2021

Mahmoud Abbas uppmanade FN:s generalsekreterare Antonio Guterres att ”ge vårt folk internationellt skydd” i enlighet med en FN-resolution från 2018, och att sammankalla en internationell fredskonferens.

– För att vårt initiativ inte ska vara helt öppet, har Israel, den ockuperande makten, ett år på sig att dra sig tillbaka från de palestinska områden som ockuperades 1967, inklusive östra Jerusalem, sade han.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00