Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

700 skolbarn i Oskarshamn får se ny kristen julmusikal

Hundratals skolbarn får denna vecka ta del av julevangeliet när Shalom mission och lokala kyrkor sätter upp en den nya julmusikalen ”En stjärna föds” i Oskarshamn.

Nyheter · Publicerad 20:00, 8 dec 2022

Med en helt nyskriven musikal hoppas Shalom mission, Hamnkyrkan i Oskarshamn och flera frikyrkor i samarbete med Bilda nå ut till Oskarshamnsborna med evangeliet i juletider.

Tillsammans har de tidigare satt upp julshower, men den här gången är det en ny musikal fylld av musik, drama och dans.

– Shalom-teamet vill visa att det går att nå ut med det kristna budskapet på ett kreativt sätt, säger Ulrika Ekström, lärare i drama och dans på Shaloms teambibelskola.

Musikalen ”En stjärna föds”, som spelas i Hamnkyrkan i Oskarshamn, handlar om fru Andersson som fixar med det sista inför jul och köper en gran på torget, där föreställningen utspelar sig.

– Men det blir en katastrof, för det finns ingen stjärna att köpa som hon kan sätta i sin nyinköpta gran, berättar Ulrika Ekström.

Vid en tombola strax intill finns chansen att vinna just en stjärna, men trots att hon vinner gång på gång så vinner hon inte själva stjärnan. Fru Andersson berättar då för personen i tombolan att det är stjärnan hon vill vinna, varpå han undrar om hon vet vad stjärnan egentligen betyder.

– Då vevar han på sin tombola och de åker tillbaka i tiden till år noll, där de får träffa Josef och Maria, herdarna och är med herdarna på ängen när de ser stjärnan tändas, berättar Ulrika Ekström.

Med från olika kyrkor från olika delar av Kalmar län finns ett 40-tal personer för att spela showen och bjuda på sång, dans och musik. Både troende och en del som inte är troende  finns med och gör föreställningen till verklighet.

– Det är en härlig upplevelse att få göra det tillsammans, menar Ulrika Ekström.

När de bjudit in skolor att se föreställningen har intresset varit stort, berättar hon.

– VI har gått ut till skolor i Oskarshamn, så på fredagen kommer 700 barn från årskurs ett till sex och ser de två föreställningarna. Det känns jättekul.

På lördag finns det sedan möjlighet för allmänheten att också ta del av musikalen.

– Vi hoppas att människor ska bli berörda av musikalen. Vi tror att Gud ska beröra människor och göra så att de som ser den tar med något hem till sina familjer, säger Ulrika Ekström.

– Vi hoppas den ska stanna kvar under julen för publiken.

Vi tror att Gud ska beröra människor och göra så att de som ser den tar med något hem till sina familjer.

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00