Din rättfärdighet når upp till himlen, Gud, du har gjort stora ting. Gud, vem är som du?
Psaltaren 71:19

Världen idag

70 000 biblar har delats ut i Hälsingland

Efter drygt en månad har Bibeln delats ut i varje brevlåda i hela Hälsingland. I spetsen för utdelningen står paret Roul och Birgit Åkesson, med bakgrund i Bible For the Nations.

– Vi har fått en fantastisk positiv respons med många fina samtal när vi mött människor i trappuppgångar och vid brevlådor, berättar Birgit Åkesson

Nyheter · Publicerad 18:00, 10 jul 2021

Bibelutdelningen, som Världen idag tidigare har berättat om, är en del av en större satsning där det yttersta målet är att varje brevlåda i hela Sverige ska få en bibel.

Utdelningen i Hälsingland har skett skett i samarbete med ett fyrtiotal lokala församlingar, samt med teammedlemmar från olika håll i och utanför Sverige.

Totalt har 70 000 biblar i formen av specialutgåvgan ”Boken om hopp” delats ut i Hälsingland. Nu drar man vidare till Härjedalen, Jämtland och Medelpad. Sammanlagt räknar man med att hinna dela ut 200 000 biblar under sommaren.

– Tanken om att dela ut Bibeln i varje brevlåda i Sverige föddes under det att vi anslöt oss till korsvandringen som gick genom Sverige förra sommaren, berättar Roul Åkesson.

– Egentligen var det vår medvandrare och vän, Oili Similä, som kom med idén medan vi vandrade mellan Sturup och Smygehuk. Eftersom vi har en bakgrund i bibeltryckning och bibelutdelning genom Bible for the Nations var det inte långt mellan tanke och handling, fortsätter han.

Genom åren har paret Åkesson och Bible for the Nations varit med om att trycka upp 3–4 miljoner målgruppsbiblar i pocketformat, såsom Bikerbibeln, Hockeybibeln och Alphabibeln. Man har även en lång erfarenhet av att bland annat dela ut stora mängder biblar på festivaler i Sverige, Tyskland, Italien, Holland med flera länder.

Tillsammans med Roul och Birgit Åkesson ansluter sig teammedlemmar från både norra och södra Sverige, var och en i den omfattning de kan. Även från Tyskland har tolv ungdomar kommit för att ta av sin semester för att dela ut biblar i de hälsingska brevlådorna.

Just nu kommer en stor del av teamet från Brokyrkan i Tranås, under ledning av Benny Gustafsson som inte tvekat att ansluta sig till uppdraget:

– Jag tror att vi som pastorer och församlingsledare måste mobilisera våra församlingar till att vinna människor och göra dem till lärjungar, menar Benny Gustafsson som är både evangelist och en av tre pastorer i sin församling.

Paret Åkesson betonar vikten av ett nära samarbete med de lokala församlingarna.

– Detta är något vi gör tillsammans med de lokala församlingarna på orten. Bibelutdelningen är ett trosprojekt, både ekonomiskt och praktiskt och vi har sett hur Gud verkligen har lett och försett i detalj, förklarar de entusiastiskt.

Teamet har mest fått positiva reaktioner när de varit ute och delat ut boken.

– Vi har fått en fantastiskt positiv respons med många fina samtal när vi mött människor i trappuppgångar och vid brevlådor, berättar Birgit Åkesson och nämner människor som bett om förbön och öppnat sina hjärtan på olika sätt.

Det är med stor glädje och tacksamhet som Roul och Birgit Åkesson sett att många församlingar anslutit sig till visionen i Hälsingland. De drar nu vidare norrut mot nya mål.

När föräldrarnas betydelse erkänns kan skolan bli bättre

Ledare För några decennier sedan hade det varit otänkbart att grovt våld, allvarliga trakasserier och... torsdag 27/1 00:10

Planen som skapar en palestinsk stat utan att följa några avtal

Israelkommentar Oslo-avtalen var de fredsavtal som Israel och PLO slöt under 1990-talet, vilka ledde fram till... torsdag 27/1 00:10

Ebba Busch mötte Bränsleupproret

Energipolitik. KD meddelade nyligen att partiet vill sänka reduktionsplikten för diesel så att dieselpriserna blir... torsdag 27/1 09:00

Nu är OS-truppen spikad

Sport. Den svenska OS-truppen är spikad. Skicrossåkaren Eliott Baralo, 23, och alpinåkaren Charlotta... torsdag 27/1 05:00

Jesus är hoppet självt

Inför söndag En Trisslott. Hoppas, hoppas … neeej, det blev bara två ”en miljon”! Jag hade ju behövt tre... torsdag 27/1 00:00

Rysslands invasionshot av Ukraina följer ett mönster

Nyhetskommentar Med över 100 000 ryska soldater utplacerade med krigsmateriel längs den ukrainska gränsen sätter... torsdag 27/1 00:00

Senaste nytt

    Rysslands invasionshot av Ukraina följer ett mönster

    Nyhetskommentar Med över 100 000 ryska soldater utplacerade med krigsmateriel längs den ukrainska gränsen sätter...
    Följ Världen idag i sociala medier