Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

600 skolbarn såg Shaloms julmusikal

600 skolbarn i Oskarshamn fick ta del av julens budskap när Shalom missions teambibelskola bjöd in till musikal. – En lärare sade att detta var det bästa de hade sett, säger Ulrika Ekström, danslärare på bibelskolan.

Nyheter · Publicerad 16:58, 19 dec 2019

Oskarshamns missionskyrka fylldes av förväntansfulla skolbarn i två musikalföreställningar under måndagen. ”Den första julen” handlar om en bekymrad tomte som inte kan uppfylla barnens önskningar om att föräldrar ska bli sams, att jorden ska bli bättre och att ensamma barn ska få vänner.

– Han träffar en konditor som talar om för honom att han inte är julens huvudperson. Hon berättar vem det är som kan hjälpa barnen med deras problem, säger Ulrika Ekström.

Det är första gången Shalom mission sätter upp en julmusikal, och en av anledningarna är att skolans nystartade kreativa team gjort sin första termin.

Förutom elever från bibelskolan medverkade även vuxna och barn från Oskarshamn och Kalmar med sång, dans och drama.

– Skolungdomar i dag får inte längre höra varför vi firar jul. Vi vill nå dem med julens budskap mitt i hopplöshet och kommers. Vi har ett hopp som vi inte alltid når ut med.

På söndagen spelades musikalen för allmänheten i en fullsatt kyrka.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00