På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

50-tal kristna gripna i Peking

Samtidigt som ett stort antal oppositionella förhörts och gripits i Kina den senaste tiden har kristna församlingar under den gångna veckan rapporterat om ökad press från myndigheterna, uppger Sveriges radio.

Nyheter · Publicerad 00:00, 18 apr 2011

Omkring ett 50-tal medlemmar av frikyrkan Shouwang i Peking greps i går efter att de försökt organisera en gudstjänst på offentlig plats. Redan förra söndagen inträffade en liknande händelse efter att församlingen blivit uppsagd från sin möteslokal på grund av påtryckningar från lokala myndigheter, uppger Sveriges Radio.

Flera pastorer och medlemmar har därefter hållits i husarrest.
– Vi har fortfarande inte kunnat göra en tydlig sammanställning, och själv har jag inte fått gå utanför dörren på en vecka, säger religionsprofessor på Renmin-universitetet i Peking, Sun Yi, själv medlem av Shouwang-kyrkan, till SR.

Trots att församlingen ofta har utsatts för påtryckningar från myndigheterna i Peking, betraktar han de senaste helgernas ingripanden som allvarliga.
– Det är klart att det är en ganska svår situation, allvarligare än situationen 2009. Då blev gruppen utkastad från sin hyrda gudstjänstlokal efter inblandning från myndigheter och sedan tilläts man inte köpa en egen fastighet, säger han till SR.

varldenidag.se
webbredaktionen@varldenidag.se

Människovärde avgör inte kristen äktenskapssyn

Ledare Är meningsfull dialog möjlig? Nutidens aggressiva samtalsklimat kan få också en obotlig optimist... lördag 8/5 00:10

Vi måste vårda oegennyttan med varsamhet så att den lever kvar.

Gästkrönika Som svenskar är vi små droppar i ett hav av människor. Obetydligheten och maktlösheten inför... lördag 8/5 00:00

Världen idag AB fick ny styrelseordförande

Världen idag. Per-Olof Eurell avgick som ordförande för Världen idags styrelse i samband med torsdagens... fredag 7/5 16:35

Senaste nytt

    Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

    Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier