Lova Herren, alla hednafolk, prisa honom, alla folk! Ty hans nåd är väldig över oss, och Herrens sanning varar i evighet. Halleluja!
Psaltaren 117:1–2

Världen idag

5 000 underskrifter i Skara stift

Det blev 5 000 namnunderskrifter i Skara stift då Svenska kyrkan med biskop Erik Aurelius i spetsen under helgen samlade in namn till förmån för de utförsäkrade från Försäkringskassan.

Nyheter · Publicerad 00:00, 17 mar 2011

Som Världen idag tidigare meddelat har Skara stift samlat namnunderskrifter mot utförsäkringar. Efter en vecka har nu 5 000 personer skrivit på biskop Erik Aurelius upprop mot utförsäkringarna från sjukförsäkringen, uppger Kyrkans tidning.

– Kritiken kommer redan från så pass många håll att det i princip är omöjligt för regeringen att inte ta hänsyn till det, säger bloggaren och teologen Charlotte Thérèse Björnström, till Världen idag.

Hon drog tidigare i år i gång ett påskupprop i utförsäkringsfrågan och konstaterar att responsen som kommer från olika håll är stor och mestadels positiv.
– Det är en kraftfull lavin som faktiskt kan få önskad effekt, säger hon till varldenidag.se.

Uppropet växer dag för dag och fler orter tillkommer hela tiden.
– Just nu planerar ett 50-tal städer för manifestationer på annandag påsk. Alla är välkomna att vara med oavsett tro eller politiska preferenser, säger Charlotte Thérèse Björnström.

Stiftsdiakon i Skara, Turid Inghammar, säger i ett pressmeddelande att hon är mycket nöjd över den stora uppslutningen. Biskopen kommer att ta med sig namnlistorna till biskopsmötet den 23 mars, sedan lämnas listorna över till riksdag och regering.

varldenidag.se
webben@varldenidag.se

Allt färre utvägar för trängd Putin när även vänner börjar svika

Ledare Insatserna har den senaste veckan höjts i Ukrainakriget. Ryssland mobiliserar för en ökad... fredag 7/10 00:10

Politiska regimskiftet kan bli ett öppnat fönster från Herren

Gästledare Sverige har haft ett socialdemokratiskt regeringsinnehav i ungefär hundra år, med några kortare... torsdag 6/10 00:10

Förr i tiden var Sverige kallt och dragigt

Vi står inför en vinter med skyhöga elpriser. Är det kanske läge att snegla bakåt i historien för... fredag 7/10 04:00

SD-topp vill avskaffa diskrimineringslagen – ”exkluderar grupper”

Sverigedemokraterna. Diskrimineringslagen borde utredas och möjligen avskaffas. Det hävdar SD-toppen Richard Jomshof som... torsdag 6/10 21:00

Nepal behöver fler ledare för skörden

Missionsglimten Doften av kaffe och mat och en känsla av förväntan ligger i luften när jag stiger in i festlokalen... fredag 7/10 00:00

Ett enat rop stiger i Sverige

Bönekrönika Jag längtar efter väckelse. Jag längtar efter att på plats efter plats få höra vittnesbörden om hur... torsdag 6/10 00:00

Värdekonservativt Lettland ratade ryskvänligt parti

Nyhetskommentar Det innebär en jätteskräll att det som i flera val varit Lettlands största parti – det ryskvänliga...
Följ Världen idag i sociala medier