Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

30 dagar med bön för muslimvärlden

Just nu pågår 30 dagars bön för den muslimska världen, då över en miljon kristna världen över ber för muslimer under ramadan. I Sverige står elva organisationer och samfund bakom satsningen. – Vi vill se muslimer möta Jesus och vi tror på bönens kraft, säger Magdalena Carlén, kommunikationsansvarig på OM Sverige.

Nyheter · Publicerad 14:42, 15 maj 2019

Den 6 maj startade årets upplaga av 30 dagar i bön för den muslimska världen, en ekumenisk bönesatsning under muslimernas bön- och fastemånad ramadan.

Enligt Magdalena Carlén handlar bönen om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.

– Vi vill se väckelse bland muslimer och vi tror att det börjar med bön, säger hon.

Den internationella bönerörelsen grundades 1993 av några missionsledare som ville se en förändring i de muslimska länder där de arbetade.

– De upplevde starkt att de behövde samlas och fokusera mer på bön under ramadan. Utifrån det har rörelsen växt och fler länder hakat på. Den växer lite varje år.

Sedan förra året är OM Sverige samordnare och ansvarar för att ta fram den svenska översättningen av rörelsens böneguide. Den innehåller en kort berättelse varje dag om ett muslimskt land eller en folkgrupp och tre förslag på böneämnen kopplade till bibelord.
Guiden finns i form av ett häfte, men går även att få som ett dagligt e-postutskick.

Övriga svenska organisationer och samfund som deltar är Open Doors, UMU, Svenska alliansmissionen, Ibra, EFS, EFK, Pingst Jönköping, Gå ut mission, Folk & språk och Ljus i öster.

DI-profil nyanserade svensk abortdiskussion

Ofödda. Medan många svenskar förfasar sig över abortmotståndare i USA, finns det andra som ger en mer nyanserad bild. Att väldigt sena aborter är upprörande...

Konferens mot antisemitism ska hållas i Malmö

Politik. Regeringen ska nästa år hålla en internationell konferens mot antisemitism i Malmö. – Var än antisemitismen finns ska den belysas och bekämpas, säger...

Kan vi verkligen anse oss ha ”löst” abortfrågan?

Ledare Abort ”Vad är poängen med demokrati om det inte får finnas olika uppfattningar?” Så här tio år senare minns jag fortfarande uppgivenheten i orden, som den...

Demokrat går mot ström – förbjuder sena aborter

USA. Louisiana är på väg att få en ny lag som förbjuder abort vid ”hjärtslagsgränsen”. Den som kommer skriva under lagen är delstatens demokratiske...