Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

30 dagar med bön för muslimvärlden

Just nu pågår 30 dagars bön för den muslimska världen, då över en miljon kristna världen över ber för muslimer under ramadan. I Sverige står elva organisationer och samfund bakom satsningen. – Vi vill se muslimer möta Jesus och vi tror på bönens kraft, säger Magdalena Carlén, kommunikationsansvarig på OM Sverige.

Nyheter · Publicerad 14:42, 15 maj 2019

Den 6 maj startade årets upplaga av 30 dagar i bön för den muslimska världen, en ekumenisk bönesatsning under muslimernas bön- och fastemånad ramadan.

Enligt Magdalena Carlén handlar bönen om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.

– Vi vill se väckelse bland muslimer och vi tror att det börjar med bön, säger hon.

Den internationella bönerörelsen grundades 1993 av några missionsledare som ville se en förändring i de muslimska länder där de arbetade.

– De upplevde starkt att de behövde samlas och fokusera mer på bön under ramadan. Utifrån det har rörelsen växt och fler länder hakat på. Den växer lite varje år.

Sedan förra året är OM Sverige samordnare och ansvarar för att ta fram den svenska översättningen av rörelsens böneguide. Den innehåller en kort berättelse varje dag om ett muslimskt land eller en folkgrupp och tre förslag på böneämnen kopplade till bibelord.
Guiden finns i form av ett häfte, men går även att få som ett dagligt e-postutskick.

Övriga svenska organisationer och samfund som deltar är Open Doors, UMU, Svenska alliansmissionen, Ibra, EFS, EFK, Pingst Jönköping, Gå ut mission, Folk & språk och Ljus i öster.

Beklagligt att partitaktik tog över migrationsfrågan

Ledare Frågan om migration har hela denna vår simmat under ytan i svensk inrikespolitik, utkonkurrerad av... tisdag 7/7 15:40

Det är hög tid att pressa Kina

Ledare Den nya stormakten Kina toppar våra nyhetssidor – och det är inte goda nyheter. Varken när det... tisdag 7/7 07:15

Vem kan bäst föra de palestinska arabernas talan?

Israelkrönika Hur kommer det sig att Israel har lyckats utveckla en av världens mest framgångsrika stater i... onsdag 8/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda

Den helige Andes århundrade

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 1) Andens utgjutande under 1900-talet innebar inte bara en förnyelsevåg, utan under tiden har den...