Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Här i häktet i Uppsala sitter paret som misstänks för brott. Foto: Mårten Gudmundhs

25-årige pingstvännen fortfarande försvunnen

Den 25-årige man som försvann från sin bostad i Uppsala 28 december är vid tidningens pressläggning ännu inne hittad.25-åringens nära vän, en 23-årig kvinna och hennes pojkvän, 26 år, sitter anhållna misstänkta för delaktighet i människorov.Båda förnekar brott.25-åringens hemmaförsamling i Östergötland samlas till daglig bön.- Stå tillsammans med oss i bön, uppmanar pastorn.

Nyheter · Publicerad 00:00, 4 jan 2012

Den 25-årige mannen, delägare i ett stort familjeföretag i Östergötland, försvann spårlöst natten mellan den 28 och 29 december från sin bostad i Uppsala där han studerar psykologi.
I spaningarna efter 25-åringen kunde polisen på måndagsmorgonen stoppa en bil norr om Uppsala.
I bilen fanns en 23-årig kvinna som känner 25-åringen väl och en 26-årig man, som uppges vara 23-åringens pojkvän. Polisen hittade flera saker i bilen som tillhör 25-åringen. Båda kommer liksom 25-åringen från Östergötland.

Paret anhölls efter förhör under måndagen, misstänkta för delaktighet i människorov. På tisdagseftermiddagen lämnades en begäran in om offentlig försvarare för de två  till Uppsala tingsrätt. Båda är tidigare misstänkta för försök till bedrägeri och grov utpressning i Linköpingstrakten.
Åklagare Thomas Forsberg säger till P4 Östergötland att han inte vill spekulera i om det handlar om en kidnappning i syfte att pressa familjen på pengar.
25-åringens mobiltelefon har varit påslagen vid flera tillfällen efter försvinnandet, men utan att besvaras vid påringning. Under nyårsaftonen kunde polisen pejla telefonen till närheten av Örebro.

Att hitta den försvunne 25-åringen är polisens högsta prioritet just nu. Under tisdagen fortsatte polisen med förhör, tekniska undersökningar och dörrknackningar i sökandet.
– Vi har ännu inget spår efter honom, säger polisens presstalesman Christer Nord­ström till Världen idag, men vårt utgångsläge är att han lever och vi fortsätter söka honom med högsta prioritet.
Många förhör har redan hållits. Och fler står på tur. Vissa ska förhöras igen mot nya uppgifter.
Inga fler personer är ännu misstänkta. De båda förnekar fortfarande brott.
Än så länge är dock inga fler personer än de båda anhållna misstänkta. Senast på torsdag klockan 12 ska åklagaren ta ställning till om mannen och kvinnan ska begäras häktade.

Under måndagskvällen sände pastorn i 25-åringens församling i Östergötland ut en uppmaning om akut förbön. Varje kväll klockan 21 hålls förbön i kyrkan.
"Om du bor/befinner dig på annan ort var med och be där du är", uppmanar pastorn i brevet.


Mårten Gudmundhs

Evangeliets erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Upprop för samvetsfrihet – vill inte ange papperslösa

Samvetsfrihet. Tunga fackförbund, vänsterpolitiker och debattörer driver just nu en kampanj för att lärare, läkare... onsdag 22/3 07:00

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00