Nyheter

125 döda har begravts efter kyrkattacken

Pastorer i Pakistan uppger att 125 döda har begravts efter söndagens terrordåd vid en gudstjänst i Peshawar. – Det är en fruktansvärd situation för de kristna i landet, säger Bertil Svensson från Equmeniakyrkan, som tillhör en svensk delegation som just nu är i Pakistan.

Söndagens attentat mot All Saint's Church i Peshawar går till historien som ett av de värsta terrordåden i landets historia, och det absolut värsta som varit särskilt riktat mot kristna. Antalet döda har visat sig vara långt högre än vad som rapporterades under söndagen.
– Pastorer bekräftar att 125 döda hade begravts på måndagen varav 49 söndagsskolebarn, säger biskop Samuel Azariah, som kom hem till Lahore från Peshawar i natt. Det är betydligt fler än vad som erkänns officiellt, berättar Bertil Svensson, internationell koordinator vid Equmeniakyrkan.
Han ingår i en svensk ekumenisk delegation som befinner sig i Pakistan. När Världen idag når honom på tisdagen är han i Lahore, 60 mil från Peshawar, men även där märks efterverkningarna av terrordådet, då två självmordsbombare med utstuderad effektivitet tog med sig så många kristna de kunde i döden.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS