Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

120-tal flickor förgiftades på skola i Afghanistan

122 flickor och tre lärare vid en skola i Afghanistan tvingades till sjukhusvård på onsdagen. Detta sedan de förgiftats med någon typ av spray, rapporterar CNN. Talibernan, som ofta angriper flickskolor, misstänks lika bakom dådet.

Nyheter · Publicerad 11:51, 24 maj 2012

Förgiftningsattentatet ägde rum vid en flickskolan Bibi Hajera i Talokhan, provinshuvudstad i Takhar i landets norra del, uppger en hälsomyndighetsansvarig för CNN. 122 flickor och tre lärare tvingades söka läkarvård och ett 40-tal var ännu på torsdagsmorgonen, lokal tid, på sjukhuset. Symtomen var yrsel, kräkningar, huvudvärk och medvetslöshet, rapporterar CNN.

Blodprov har skickats till Kabul i hopp om att man ska kunna avgöra vilken substans de förgiftats med, uppger sjukhuschefen.

En polistalesman pekar ut talibanerna som ansvariga.
Det afghanska folket vet att terroristerna och talibanerna gör det här för att hota flickor och få dem att inte gå till skolan, säger talesmannen Khalilullah Aser till CNN.
– Nu inför vi demokrati i Afghanistan och vi vill att flickorna ska bli utbildade, men regeringens fiender vill inte det, fortsätter han.

Den senaste liknande händelsen inträffade i april, även då i Takhar, då över 170 kvinnor och flickor fick söka vård efter att ha druckit ur en förgiftad brunn vid en skola, skriver CNN.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00