På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

120-tal flickor förgiftades på skola i Afghanistan

122 flickor och tre lärare vid en skola i Afghanistan tvingades till sjukhusvård på onsdagen. Detta sedan de förgiftats med någon typ av spray, rapporterar CNN. Talibernan, som ofta angriper flickskolor, misstänks lika bakom dådet.

Nyheter · Publicerad 11:51, 24 maj 2012

Förgiftningsattentatet ägde rum vid en flickskolan Bibi Hajera i Talokhan, provinshuvudstad i Takhar i landets norra del, uppger en hälsomyndighetsansvarig för CNN. 122 flickor och tre lärare tvingades söka läkarvård och ett 40-tal var ännu på torsdagsmorgonen, lokal tid, på sjukhuset. Symtomen var yrsel, kräkningar, huvudvärk och medvetslöshet, rapporterar CNN.

Blodprov har skickats till Kabul i hopp om att man ska kunna avgöra vilken substans de förgiftats med, uppger sjukhuschefen.

En polistalesman pekar ut talibanerna som ansvariga.
Det afghanska folket vet att terroristerna och talibanerna gör det här för att hota flickor och få dem att inte gå till skolan, säger talesmannen Khalilullah Aser till CNN.
– Nu inför vi demokrati i Afghanistan och vi vill att flickorna ska bli utbildade, men regeringens fiender vill inte det, fortsätter han.

Den senaste liknande händelsen inträffade i april, även då i Takhar, då över 170 kvinnor och flickor fick söka vård efter att ha druckit ur en förgiftad brunn vid en skola, skriver CNN.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier