Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

120-tal flickor förgiftades på skola i Afghanistan

122 flickor och tre lärare vid en skola i Afghanistan tvingades till sjukhusvård på onsdagen. Detta sedan de förgiftats med någon typ av spray, rapporterar CNN. Talibernan, som ofta angriper flickskolor, misstänks lika bakom dådet.

Nyheter · Publicerad 11:51, 24 maj 2012

Förgiftningsattentatet ägde rum vid en flickskolan Bibi Hajera i Talokhan, provinshuvudstad i Takhar i landets norra del, uppger en hälsomyndighetsansvarig för CNN. 122 flickor och tre lärare tvingades söka läkarvård och ett 40-tal var ännu på torsdagsmorgonen, lokal tid, på sjukhuset. Symtomen var yrsel, kräkningar, huvudvärk och medvetslöshet, rapporterar CNN.

Blodprov har skickats till Kabul i hopp om att man ska kunna avgöra vilken substans de förgiftats med, uppger sjukhuschefen.

En polistalesman pekar ut talibanerna som ansvariga.
Det afghanska folket vet att terroristerna och talibanerna gör det här för att hota flickor och få dem att inte gå till skolan, säger talesmannen Khalilullah Aser till CNN.
– Nu inför vi demokrati i Afghanistan och vi vill att flickorna ska bli utbildade, men regeringens fiender vill inte det, fortsätter han.

Den senaste liknande händelsen inträffade i april, även då i Takhar, då över 170 kvinnor och flickor fick söka vård efter att ha druckit ur en förgiftad brunn vid en skola, skriver CNN.

Tusen poliser till räcker inte för att hindra ungdomsbrottslighet

Ledare En ny studie från Brottsförebyggande rådet (Brå) visar att unga som döms för rån eller våld mot... lördag 17/4 00:10

Att förlåta betyder inte att jag säger att det som hände var okej.

Ungkrönika Jag sitter och lyssnar på min vän på andra sidan träbordet. Hon beskriver hur hennes hjärta har... lördag 17/4 00:00

KD vill förebygga brott genom stärkta familjer

Politik. Ett förstatligande av sjukvården var första prioritet när Kristdemokraternas partiledare talade på... lördag 17/4 08:00

Israel allt populärare i Europa – men håller trenden?

Israelkommentar Den framgångsrika vaccinerings­kampanjen i Israel och de förbättrade relationerna till arab­världen...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier