På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

100-tal arresterade i räd mot kinesisk husförsamling

Över 200 poliser deltog i en räd mot en husförsamling i staden Foshan i Kina på söndagen. Fler än 100 av medlemmarna, däribland barn, greps, uppger ögonvittnen för International Christian Concern, ICC.

Nyheter · Publicerad 14:53, 23 sep 2014

Tillslaget mot husförsamlingen Olivbergskyrkan i storstaden Foshan i provinsen Guangdong skedde helt utan förvarning, berättar medlemmar för människorättsorganisationen ICC. Församlingen har funnits i över 20 år och har 170 medlemmar.
– Vi vet inte exakt varför de gjorde en räd mot vår kyrka. Regeringen vill inte att vi kommer tillsammans och tillber som en kyrka, säger en av de troende. Ännu på måndagskvällen var ett 30-tal av de över 100 gripna ännu i polisens förvar. De flesta släpptes efter att ha varit fängslade i 10-20 timmar, erfar ICC.

Foshan är en av de ekonomiskt mest utvecklade städerna i den region i sydöstra Kina som var först i landet att inleda handel med omvärlden i slutet av 1970-talet, och att en sådan polisaktion mot en husförsamling sker här kommer oväntat. Sooyoung Kim, som leder ICC:s arbete i Sydostasien, reagerar starkt:
– Det är svårt att tro att lokala myndigheter arresterat över 100 församlingsmedlemmar, däribland barn, i Foshan. Även om de flesta har frigetts har händelsen varit traumatiserande. ICC uppmanar de lokala myndigheterna i Guangdong att respektera sina medborgares rätt till religionsfrihet, som enligt regeringen upprätthålls, och frige dessa oskyldiga kristna så snart som möjligt, säger Sooyoung Kim i ett uttalande.

På ICC:s engelskspråkiga hemsida, www.persecution.org, rapporteras utförligt om förföljelse av kristna i olika delar av världen.

Var lugn – jordens resurser kommer att räcka till för alla

Ledare Att världens befolkning växer framställs ofta som ett hot mot mänskligheten. Men för oss som tror... torsdag 6/5 00:10

Tänk om värme blev den känsla människor associerar till när de tänker på kristna?

Ledarkrönika I vår församling har vi tre värderingsord som vi håller högt. De tre orden är: varmt, relevant och... torsdag 6/5 00:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier