Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
Ordspråksboken 11:30

Världen idag

En av organisationerna som kan komma att bli aktuell för regeringens nya stödpaket är Stadsmissionen som här ses förbereda matlådor till personer som är isolerade på grund av coronaviruset. Foto: Ali Lorestani/TT

100 miljoner till kyrkor och ideella aktörer

Regeringen och samarbetspartierna C och L presenterar nu ett stödpaket på 100 miljoner kronor riktat till civilsamhället.

– Stora delar av civilsamhället, ideella föreningar, stiftelser, trossamfund och olika nätverk gör nu allt de kan för att hjälpa till, sade Isabella Lövin (MP) vid en pressträff.

Nyheter · Publicerad 15:08, 13 maj 2020

Såväl Sveriges kristna råd som Svenska evangeliska alliansen har efterfrågat ett riktat stöd till samfund och andra aktörer som hjälper de hårdast drabbade under coronakrisen.

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna föreslår nu en satsning på 100 miljoner kronor ”för att stärka föreningar och organisationer som arbetar för samhällets mest utsatta under coronakrisen”.

50 miljoner föreslås gå till att hjälpa människor i särskild social utsatthet och resterande 50 miljoner till att motverka äldres ensamhet och isolering, skriver regeringen på sin webbplats.

Både vice statsminister Isabella Lövin och kulturminister Amanda Lind (MP) hyllar frivilligorganisationernas arbete under pandemin.

– Det finns civilsamhällesorganisationer som gör fantastiska insatser under den här krisen, sade Isabella Lövin.

Exakt hur pengarna ska fördelas är ännu inte klart. På TT:s fråga om vilka som mer konkret ska kunna få del av miljonstödet svarar Lövin:

– Vi har ett brett civilsamhälle i Sverige. Det kan handla om allt från idrottsrörelsen till stora organisationer som Röda Korset eller Rädda Barnen, och trossamfunden.

Stoppa alla svenska skattepengar som göder det palestinska hatet

Gästledare Itamar Marcus, grundaren av organisationen Palestinian Media Watch, som granskar det som sägs i... tisdag 21/3 00:10

Mycket snack och lite verkstad tycker SLU-forskaren

Yrkesfiske. ”Bara ord och ingen handling”, det är SLU-forskaren Sven Gunnar Lunneryds krassa sammanfattning av... tisdag 21/3 14:50

Ta emot Guds vapenrustning

Bönekrönika Gud är alltid och alltigenom god. Djävulen är alltid och alltigenom ond. Jesus kom för att vi... tisdag 21/3 00:00