Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

100-årigt Lappis firar med besök av Carola

Carola, landshövdingen i Västerbottens län och pingstledaren Daniel Alm. Det är några av de medverkande i Lapplandsveckan, som i år anordnas för hundrade gången. – Ett jubileum kan bli för mycket nostalgi, vi har sagt att vi gärna vill titta framåt, säger David Sundström i konferensledningen.

Nyheter · Publicerad 17:10, 3 jul 2019

Mötestältet, som bytts ut ett antal gånger då tidens tand orsakar slitage, står ännu en gång uppställt i all sin prakt i byn Husbondliden utanför Lycksele. Lappis, som Lapplandsveckan också kallas, arrangeras för etthundrade gången, vilket den som besöker konferensen under torsdagen kommer att bli varse. Då äger nämligen det stora firandet rum.

– Vi hoppas att det blir en festdag för hela familjen, säger David Sundström, som till vardags är pingstpastor i Luleå.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....