Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Stor risk att omkomma i husbil som kolliderar

Det är hög tid att husbilstillverkarna ser över fordonens krocksäkerhet, enligt Trafikverket. Myndighetens tester visar på förödande materialskador och stor risk för dödsfall vid kollision i hög fart.

Nyhet · Publicerad 09:14, 10 maj 2019

Antalet husbilar har växt kraftigt under de senaste åren och det rul­lar nu omkring 100 000 svenskregistrerade sådana fordon på vägarna.

De rullande semesterbostäderna kan ge ett stabilt och säkert intryck. Men resultat av krocktester i hög fart avslöjar, att fordonen knycklas ihop ungefär som konservburkar i en återvinningspress. Eller fackspråkligt uttryckt: Husbilens deformationszon är relativt kort i förhållande till bilens vikt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...