Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Stor risk att omkomma i husbil som kolliderar

Det är hög tid att husbilstillverkarna ser över fordonens krocksäkerhet, enligt Trafikverket. Myndighetens tester visar på förödande materialskador och stor risk för dödsfall vid kollision i hög fart.

Nyhet · Publicerad 09:14, 10 maj 2019

Antalet husbilar har växt kraftigt under de senaste åren och det rul­lar nu omkring 100 000 svenskregistrerade sådana fordon på vägarna.

De rullande semesterbostäderna kan ge ett stabilt och säkert intryck. Men resultat av krocktester i hög fart avslöjar, att fordonen knycklas ihop ungefär som konservburkar i en återvinningspress. Eller fackspråkligt uttryckt: Husbilens deformationszon är relativt kort i förhållande till bilens vikt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.