Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Företagare inspirerades att bekämpa människohandel

Ut ur människohandeln – och in i vadå? Livgivande Företag höll nyligen en kursdag om hur företagande kan motverka svår fattigdom och på så vis vara en nyckel i kampen mot människohandel.

Nyhet · Publicerad 08:10, 17 maj 2018

45,8 miljoner människor i världen lever under någon form av slaveri, och den största orsaken till exploateringen är arbetslöshet och fattigdom.

Siffrorna är hämtade från Global Slavery Index 2016 och lyftes fram av Jennifer Roemhildt Tunehag, konsult i flera organisationer som arbetar med anti-trafficking, som var en av flera erfarna och djupt engagerade talare som i början av maj möttes i Bergendal, Stockholm, för att tala om företagande mot människo­handel. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...