Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Vill förmedla tro på en ny våg av väckelse

Är väckelse möjlig i Sverige i dag? Ja, menar EFS-prästen och författaren Per-Eive Berndtsson. Världen idag fick ett inspirerande samtal med honom om väckelser genom tiderna, om människor som gått före, om bönens betydelse för dessa skeenden och om vad bönen betyder i hans eget liv.

Närbild · Publicerad 07:00, 10 feb 2023

Per-Eive Berndtsson brukade tidigare ofta titta på klockan under sina bönestunder, men när han insåg att Gud inte var intresserad av hans ord, utan av hans hjärta, revolutionerade det hans böneliv.

– Det var fantastiskt. Jag började gå bönepromenader och eftersom jag visste hur lång tid rundan skulle ta kunde jag gå ur tiden och in i evigheten med min bön, berättar Per-Eive.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00