Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Det går en betydligt högre andel elever med utländsk bakgrund i de kristna skolorna. Foto: Istockphoto

Uppgift: Kristna skolor bidrar till integration

Påståenden att konfessionella skolor är segregerade miljöer har inget stöd i statistiken, varken socioekonomiskt eller etniskt/kulturellt. Skolverkets statistik visar nämligen att kristna skolor har en klart högre andel elever med utländsk bakgrund än riksgenomsnittet och att de har en socioekonomiskt mycket blandad elevsammansättning.

Närbild · Publicerad 04:50, 3 jun 2022

I Skolverkets lägesbedömning 2020 lyfts den bristande likvärdigheten fram som en av svensk skolas stora utmaningar. Skillnaderna i resultat mellan olika skolor har ökat på grund av den tilltagande skolsegregationen.

Hur elevsammansättningen ser ut får stor betydelse för ele­vens resultat, betonade Skolverket, som menade att skolsegregationen har en negativ påverkan på likvärdigheten och riskerar att försämra skolväsendets förmåga att kompensera för elevernas skilda förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen, vilket drab­bar elever med mindre gynnsam bakgrund hårdast.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10