Jag vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse.
Psaltaren 69:31

Världen idag

Karismatiska väckelsen födde bön och samhällsinitiativ

Förvandlande gudsmöten under den karismatiska väckelsen gav upphov till nya initiativ av bön och samhällspåverkan. Ett exempel är Förebedjare för Sverige, som startades av en rad kristna profiler.

– Vi fick se många märkliga bönesvar, säger en av förgrundsfigurerna, Claes-Göran Bergstrand, som bland annat minns när Frimurarordern i Stockholm efter förbön avslöjades inför öppen ridå.

Närbild · Publicerad 07:00, 21 feb 2021

Claes-Göran Bergstrand är en välkänd profil i många kyrkor. Under mer än femtio år har han varit aktiv inom den karismatiska rörelsen och i olika bönenätverk, där han manat till bön för Sverige.

Det omtumlande året 1968 gick Claes-Göran på Betelseminariet, Baptistsamfundets pastorsutbildning. Där fanns just då ingen större öppenhet för karismatiken, men för Claes-Göran blev andedopet helt avgörande för hans framtida liv och tjänst. Och eftersom han längtade efter mer av den helige Andes kraft drogs han till den karismatiska rörelsen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10