Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Douzhan arbetar för att nå ut med evangeliet i Centralasien. Foto: Privat

Sjöng i anden under fredagsbönen i moskén

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 19 aug 2022

Douzhan arbetar bland muslimer i ett land i Centralasien. Han brinner för att se hela området bli evangeliserat och förvandlat av Jesus.

Nyligen berättade han för mig hur han en gång blev använd av Gud under fredagsbönen i moskén:

”Jag hade ofta kontakt med mullan i moskén och brukade betona för honom att han måste tala sanning för dem som kommer och lyssnar på honom. Jag brukade säga att han skulle läsa från Torah, Zabur och Injil i stället för Koranen.

En fredag när folk hade kommit för bönen och väntade på att mullan skulle börja sjunga ut bönen som man gör, sade han plötsligt till mig: ’Du får ta bönen i dag.’

Jag blev alldeles ställd och visste inte vad jag skulle göra, men den helige Ande kom mig till hjälp och i stället för att sjunga de vanliga orden, ’Bismillaahir, rahmananir …’ så började jag sjunga i Anden.

När jag hade sjungit klart de ord som Anden gav mig frågade mullan: ’Vad sjöng du?’

Vad ska jag säga nu, tänkte jag. Men då kom Johannes­evangeliet 3:16 till mig, och jag läste orden för människorna i moskén.

Sedan läste jag även Matteus­evangeliet 11:28–30: ’Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar, för mitt ok är milt och min börda är lätt.

Efter det sade jag till dem: ’Om ni kommer till Jesus frälser han er och ger er frid.’

Mullan och jag besöker varandra ofta och dricker te och talar om Gud.”

Efter det sade jag till dem: ’Om ni kommer till Jesus frälser han er och ger er frid.’

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00