Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

Foto: Ibra

Ropet efter mer av Jesus går inte att ta miste på

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 27 okt 2022

Gudstjänsten ska snart börja. För några månader sedan var jag här på en annan gudstjänst och då var vi inte många som samlades. Jag och några andra utländska arbetare bad då Gud om ett lokalt pastorspar till församlingsplantering, och Gud var god och sände ett lokalt gift par att stå som ledare för församlingen.

För fem år sedan var de inte troende. Mannen levde i ett missbruk och våld i hemmet var vanligt förekommande. Kvinnan var en trogen och överlåten muslim. Men de fick möta Jesus och upplevde att de fördes från mörker till ljus.

Under de senaste fem åren har 40 av deras släktingar kommit till tro. Det är de som samlats till gudstjänst denna söndag. Alla som jag pratar med har en berättelse om hur Jesus mött dem i drömmar, gjort mirakler, befriat och räddat dem.

När lovsången börjar är stämningen inte långt ifrån densamma som på en fotbollsmatch i detta land. Man applåderar, jublar, busvisslar i beundran av Jesus. Man sjunger hellre högt än bra och med svenska öron är det inte många toner som är rena. Men innerligheten, kärleken och ropet efter mer av Jesus går inte att ta miste på.

Jag lämnar gudstjänsten med stor glädje och tänker på Paulus ord ” Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror.” (Rom 1:16). Evangelium är kraft till förvandling och jag har fått möta så många levande bevis på det denna söndag.

Under de senaste fem åren har 40 av deras släktingar kommit till tro.

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00