Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Foto: Ibra

Ropet efter mer av Jesus går inte att ta miste på

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 27 okt 2022

Gudstjänsten ska snart börja. För några månader sedan var jag här på en annan gudstjänst och då var vi inte många som samlades. Jag och några andra utländska arbetare bad då Gud om ett lokalt pastorspar till församlingsplantering, och Gud var god och sände ett lokalt gift par att stå som ledare för församlingen.

För fem år sedan var de inte troende. Mannen levde i ett missbruk och våld i hemmet var vanligt förekommande. Kvinnan var en trogen och överlåten muslim. Men de fick möta Jesus och upplevde att de fördes från mörker till ljus.

Under de senaste fem åren har 40 av deras släktingar kommit till tro. Det är de som samlats till gudstjänst denna söndag. Alla som jag pratar med har en berättelse om hur Jesus mött dem i drömmar, gjort mirakler, befriat och räddat dem.

När lovsången börjar är stämningen inte långt ifrån densamma som på en fotbollsmatch i detta land. Man applåderar, jublar, busvisslar i beundran av Jesus. Man sjunger hellre högt än bra och med svenska öron är det inte många toner som är rena. Men innerligheten, kärleken och ropet efter mer av Jesus går inte att ta miste på.

Jag lämnar gudstjänsten med stor glädje och tänker på Paulus ord ” Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror.” (Rom 1:16). Evangelium är kraft till förvandling och jag har fått möta så många levande bevis på det denna söndag.

Under de senaste fem åren har 40 av deras släktingar kommit till tro.

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00