Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Avslutning för distansbibelskola i Nepal. Foto: Ibra

Nepal behöver fler ledare för skörden

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 7 okt 2022

Doften av kaffe och mat och en känsla av förväntan ligger i luften när jag stiger in i festlokalen i Kathmandu. Ljudet riggas, lovsånger övas och fikaborden förbereds.

Från hela staden och från en del grannbyar kommer män och kvinnor resande. Det de har gemensamt är att de alla de senaste åren gått distansbibelskolan för att förkovra sig till att leda sina växande, unga församlingar. De flesta har inte mötts tidigare, studierna har ju bedrivits helt på distans.

”Ni fattar inte hur viktigt detta har varit, att bibelskolan fanns på plats när pandemin slog till här”, berättar tvåbarnsmamman Intal.

”Den har lyft inte bara mig som är registrerad student utan hela min familj har överlevt på detta,” tillägger hon och ler.

Pastor Indra kommer fram till mig i minglet och berättar ivrigt:

”Vi lever i tillväxt här och vi har ett akut behov av att träna nya ledare för att ta hand om skörden. Detta är framtiden för oss – att vi kan ge utbildning utan att rycka upp folk ur sitt sammanhang. Den mest grundläggande delen av att tron växer och mognar sker i hemmen. Vår kyrka lever inte i direkt förföljelse, men är välbevakad. Vi är beredda på att vi kan få stänga kyrkor och då måste evangelisationen funka ändå.”

Kursintyg delas ut, följt av bön för att alla som är samlade ska få erfara Guds kraft att kunna vinna fler och undervisa fler om Jesus. De goda kycklingrätterna serveras och samlingen avslutas. Var och en återgår till sin vardag och verklighet.

Jag kliver åter ut i det aldrig sinande trafikflödet av taxibilar och motorcyklar och tänker att det dessa män och kvinnor är bärare av är något mycket löftesrikt för hela nationen Nepal.

Vi är beredda på att vi kan få stänga kyrkor och då måste evangelisationen funka ändå.

Sverige sticker ut i Europa – 60 personer ihjälskjutna i år

Skjutningar. En man i 20-årsåldern blev under söndagskvällen den sjunde personen att skjutas ihjäl i Södertälje... tisdag 6/12 15:00

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Intern strid i muslimska partiet Nyans – grundaren utmanas

Politik. Partiet Nyans skakas av en intern strid, bara några månader efter att man vunnit fullmäktigemandat... tisdag 6/12 14:00

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00