Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

(Genrebild) Foto: Getty Images

Kraften i enkel inbjudan

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 25 maj 2023

Hej! Jag heter Jared och jag älskar Jesus. Jag kommer från Pakistan men bor i ett av Sveriges många invandrartäta bostadsområden i södra Sverige. Här är de flesta muslimer, och jag har flyttat hit för att jag vill dela med mig av Guds kärlek till dem också.

En sak som är viktig att förstå i den asiatiska kulturen är att man aldrig besöker någon utan att få en inbjudan. Så även om en del kyrkor har samlingar öppna för alla, så hjälper det inte om ingen bjuder in.

Strax efter jul ett år blev mina bekanta arga på mig:

– Vad har hänt? Vad har jag gjort? frågade jag.

– Det var jul, men du bjöd inte in oss till kyrkan, svarade de.

Kan ni tänka er? De väntar på en inbjudan! Vem ska ge dem en inbjudan att höra om Jesus?

Jag älskar också att spela cricket och tränar juniorlaget. Tillsammans med klubben och kyrkan drog vi ihop en gemensam ”Fredsfest”, där 70 personer åt mat tillsammans i kyrkan. Hälften var infödda svenskar och de andra kom från cricketklubben.

En afghansk man sade att det var första gången som hans fru fått följa med på en sådan här samling. Vilken möjlighet att få bygga förtroende tillsammans med hela hans familj.

En annan gång träffade jag en frånskild pakistansk kvinna och hennes tre barn. Hon har många utmaningar i sitt liv. Hon känner sig ensam och blir utfryst av den pakistanska gemenskapen. Men jag valde ändå att bjuda in henne till kyrkan, och hon och hennes son kom. De trivdes på familjeträffen.

Vilken möjlighet en enkel inbjudan kan ge!

Här är de flesta muslimer, och jag har flyttat hit för att jag vill dela med mig av Guds kärlek till dem också.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

Ambulansförbund rasar mot ny dygnsvila: ”Horribelt feltolkat”

Ekonomi. Nya EU-regler om dygnsvila har börjat gälla. Detta trots stora protester från bland annat... måndag 2/10 20:00

C-stämman: Ja till dödshjälp och sänkt alkoholålder

Centerpartiet. Centerpartiet säger ja till att tillåta dödshjälp i Sverige. Partistämman sade även ja till att... måndag 2/10 17:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10