Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

En ny grupp församlingsplanterare. Foto: Privat

Kombinerar snickeri och lärjungaträning

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 23 mar 2023

Under en kurs för församlingsplanterare i södra Tanzania lägger jag märke till Zablon, en ung man från områdets muslimska majoritet.

Under en rast sätter jag mig ner med Zablon och hans andlige far, pastor Isaka, som också driver ett snickeri. Pastor Isaka berättar att det är svårt för unga att få arbete eller hitta försörjning i ”Kaza Moyo”, där han förestår en liten församling.

Snickeriet ger honom själv en inkomst, men huvudsyftet är att ge ungdomarna ett yrke. De får lära sig att snickra hos honom i ett slags lärlingssystem. Varje vecka deltar dessutom alla, både muslimer och kristna, i en bibel­upptäckar­grupp för att upptäcka vem Jesus är.

Zablon berättar:

”Jag är så oerhört tacksam att pastor Isaka inbjöd mig att lära mig snickra. Hans kärlek till oss unga och till Jesus öppnade mitt hjärta för Bibelns budskap. Jag lärde känna Jesus när vi fick upptäcka vad Bibeln lär och förstod att Jesus förlåter en syndare som mig.

Nu har jag startat både ett eget snickeri och en bibel­upptäckar­grupp med mina vänner. Snart hoppas jag kunna starta en grupp till. Min målsättning är att vi ska kunna plantera en ny församling.”

Pastor Isaka inflikar:

”Jag drömmer om att använda mitt snickeri för att ge kunskap och färdigheter till de unga. De behöver hopp för framtiden, mat på bordet och ett hjärta fyllt av frid och glädje i Jesus Kristus. Jag lär dem också att bli församlings­planterare.

Hittills har jag och mina elever på kort tid startat sex bibel­upptäckar­grupper. Det ska bli nya församlingar i varje by runt ”Kaza Moyo.”

De behöver hopp för framtiden, mat på bordet och ett hjärta fyllt av frid och glädje i Jesus Kristus.

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10