Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Herren är god – men någon måste berätta det

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 31 aug 2023

Jag är på konsert i den nordafrikanska kvällsvärmen. Flaggorna med koranverser vajar i takt med de rytmiska slagen på trummorna. Rökelse blandas med orientalisk musik och dansarna på scenen går nästan i trans. De flesta av sångtexterna handlar om Allah och profeten Muhammed.

Konserten som vi blivit inbjudna till har sina rötter i sufismen, den karismatiska grenen av islam. Det är definitivt inte ortodox islam, men det möter publikens längtan efter andliga upplevelser. Den kanske kan jämföras med en modern lovsångskonsert med Elevation Worship eller Hillsong – men saknar helt Guds andes underbara närvaro.

Törsten efter musik som ger liv, glädje och inspiration och som för oss närmare Gud finns runt om i hela världen, även här i norra Afrika. Här bor och arbetar vi i en region med en halv miljon muslimer, och där det bara finns en handfull kända efterföljare till Jesus.

Hur ska alla dessa människor kunna smaka och se att Herren är god, om de aldrig har hört talas om honom? Evangelisation är förbjudet i landet där vi bor, och att stå på en scen och predika finns inte på kartan! Men artister har en unik förmåga att på ett naturligt och icke-konfrontativt sätt berätta om sin konst och koppla den till vad som inspirerar dem i livet.

Därför arrangerade vi i augusti en turné för ett band från USA. Amerikanska musiker är inte precis kända för sin gudsfruktan, så många här blev förvånade när de fick höra bandmedlemmarna berätta om sin tro, om inspirationskällan som ger dem kreativitet och om sina unika gudsupplevelser.

Törsten efter musik som ger liv, glädje och inspiration och som för oss närmare Gud finns runt om i hela världen, även här i norra Afrika.

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00