Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Foto: Privat

Frön som Gud har planterat

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 20 apr 2023

Varje resa kostar mycket pengar, och innebär ibland risker, framför allt för alla som jag möter i länder som är stängda för evangeliet. Så jag vill att allt ska vara så effektivt som möjligt. Jag förbereder mig ordentligt inför varje resa, jag försöker att vara så pedagogisk som möjligt i min undervisning och i planeringen av alla workshops och träningar.

Och gång på gång visar Gud mig hur han har lagt frön i varje människas liv långt innan jag hade ens börjat fundera på att resa till just det landet. Och när vi möts i Afrika, i Asien eller i Mellanöstern så händer det något nytt, ibland något helt oväntat!

Jag lär mig minst lika mycket av våra syskon som bor i alla dessa länder – jag lär mig av deras iver och kärlek till Jesus och till sina landsmän. I våra möten ser vi hur den helige Ande kommer och ger tillväxt till alla frön som han hade lagt i deras liv för länge sedan.

Efter en resa till Central­asien tidigare i år kunde jag tacksamt se hur våra syskon där frimodigt började använda sociala medier för att nå ut till sina samhällen. En kvinna från Centralasien sade till mig: ”Jag kunde inte så mycket om Youtube, men nu har jag startat en kanal där jag uppmuntrar människor som kämpar med självmordstankar, precis som jag gjorde innan jag mötte Jesus!”

Och efter varje resa åker jag hem och ber om en liknande förlossning i våra hemförsamlingar i Sverige. Vi åker ut med en mission, en uppgift, men jag åker alltid hem med en förnyad vision och en längtan av att se en ännu större väckelse i Sverige också.

Jag lär mig minst lika mycket av våra syskon som bor i alla dessa länder – jag lär mig av deras iver och kärlek till Jesus och till sina landsmän.

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00