Herrens ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras rop.
Psaltaren 34:16

Världen idag

En bibelskoleklass i Albanien Foto: Privat

Behoven är ofta desamma över hela världen

Missionsglimten · Publicerad 00:00, 14 jul 2022

”Ville, det här gav mig så mycket hopp!” utbrast en man på vår bibelskola i Albanien.

Jag hade undervisat i ämnet Blodsförbundet och delat min historia om barnlöshet. Jag och min fru fick vänta i 12 år på vår son som vi fick genom adoption. Det var en mycket smärtsam och lång process för oss.

Denne albanske broder hade kämpat med samma problem, och han och hans fru hade försökt att få barn i fem år. Barnlöshet är ett svårt ämne, speciellt i kulturer som Albanien, där barn är extremt viktiga.

På något sätt lyckades jag genom min undervisning tala med honom om Guds kärlek. Få honom att förstå att vårt förbund med en levande Gud förändrar det sätt på vilket vi ser på våra liv. Gud är för oss! Denne broder var förundrad över det faktum att vi alla är adopterade, att Gud har adopterat in oss i sin familj. Han är vår far och vi är hans barn.

Så, om Gud har genomgått en adoptionsprocess med oss, kan han förstå vad det betyder för vår del när vi har en djup längtan att få barn och kämpar med det.

För mig är den största belöningen med mission att få se förvandlade liv och berörda hjärtan. Jag har undervisat i detta ämne på vår bibelskola i snart tjugo år i olika länder i världen, och sett hur behoven är desamma överallt. Människor har samma sorts tankar om livet och vill se samma saker.

Och Guds ord kan bli svaret och lösningen för var och en! Därför är det är så viktigt att fortsätta undervisa i Ordet och predika evangeliet till vår värld.

Människor har samma sorts tankar om livet och vill se samma saker. Och Guds ord kan bli svaret och lösningen för var och en!

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10

Ben-Yehuda lyckades väcka ett dött språk till liv

Hebreiska. Medan sionister som Herzl drömde om en mångspråkig judisk stat, brann Eliezer Ben-Yehuda om ett... fredag 9/6 14:00

Trump utmanas av sin tidigare parhäst

Ledare På onsdagen kom det väntade beskedet från tidigare vicepresidenten Mike Pence att han önskar bli... fredag 9/6 00:00