Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

Låt inte frågan om vaccin splittra församlingen

Ledarkrönika · Publicerad 00:00, 27 jan 2022

När den här förfärliga pandemin slog till, och restriktioner började införas i vårt land i mars 2020, så minns jag att min fru och jag ofta sade till varandra att det är tur att det här sker på våren när vi är på väg mot ljusare tider. Aldrig hade vi då kunnat ana att det skulle bli så långvarigt. I våra tankar var det definitivt så att den här pandemin skulle komma att vara över framåt sommaren.

Men så fel vi hade. Och säkert var det bra att vi inte då hade en aning om att det skulle komma nya restriktioner i början av år 2022.

Pandemin har verkligen utvecklats till att bli ett långt utnötningskrig, som har gjort oss alla trötta. Och när vi är trötta och slitna så är det också lätt att vi blir ovarsamma med varandra. Och här skulle jag vilja kasta in ett ord av förmaning. Mitt budskap till oss alla är att inte låta fienden få lura oss.

Vi är nog alla pinsamt medvetna om att när man är trött och hungrig så kan man lätt bli tjurig och säga saker som kan såra andra. Och inte minst har ju de sociala medierna gjort så att man, på distans från andra och lite oreflekterat, kan skriva saker som blir alldeles för skarpa och kan skapa djupa sår. Det här måste vi beakta.

Just nu upplever jag att vi är i en situation där fienden påtagligt försöker trasa sönder Kristi kropp. Jag tänker på frågorna om vaccin eller inte vaccin, och vaccinpass eller inte vaccinpass. Självklart får vi ha personliga övertygelser när det gäller de här frågorna, och naturligtvis kan det finnas starka övertygelser bakom våra åsikter. Det är inte alls konstigt att vi har olika åsikter, och självklart måste vi också få vara fria att uttrycka våra åsikter.

Men problemet som jag ser är att vi tenderar att bli väldigt vassa och respektlösa mot varandra. Och det tror jag kan skapa problem som till och med kan bryta sönder församlingar.

Jesus bad om de kristnas enhet. Det finns en sådan kraft i sann enhet, och därför tror jag att det är något som fienden med all kraft motverkar. Den onde försöker så split och oenighet ibland oss. Just nu tror jag att det är den här frågan, om vaccin och vaccinpass, som är hans mest framgångsrika projekt för att splittra, förstöra enhet och ställa broder mot broder. Jag tror att djävulen älskar när vi blir mer upptagna med att käfta om vaccin och vaccinpass än att vara upptagna med att ge Jesus till en döende värld.

Låt inte fienden få lura oss på det här området. Förr eller senare kommer pandemin att släppa sitt strupgrepp om oss. Då handlar det inte bara om hur många människoliv som gått förlorade, utan också om hur mycket som har gått förlorat av kärlek och enhet i våra församlingar. Låt inte fienden få lura oss.

Det finns faktiskt viktigare saker att fokusera på än det som har med vaccin och vaccinpass att göra. Jesus är fortfarande den kristna trons centrum och han vill förena oss.

När Salomo fick möjligheten att be om vad han ville, så valde han att be om vishet. Tack vare den visheten kunde han undvika att ett litet barn, som två kvinnor båda gjorde anspråk på, inte behövde delas på mitten. Den visheten behöver kristna ledare i dag utbe sig, för att inte Kristi kropp ska delas.

Det finns faktiskt viktigare saker att fokusera på än det som har med vaccin och vaccinpass att göra.

Skytt slogs ner av pastor

USA. Sex personer har skjutits vid en kyrka i Laguna Woods i Kalifornien, USA. Kyrkobesökare övermannade... tisdag 17/5 19:00

Samtal om religion havererar ofta i den offentliga debatten

Ledare Varken provokation eller rasismstämpling hjälper i religonsdebatt … tisdag 17/5 00:10

Lavinartad smittspridning av covid-19 befaras i Nordkorea

Covid-19. Nordkoreas diktator Kim Jong-Un kritiserar myndigheter för långsamma medicinleveranser och har... tisdag 17/5 13:00

Religionsfriheten får aldrig dribblas bort

Gästkrönika Religionsfriheten har kommit på tapeten efter påskhelgens kravaller på grund av koranbränning. Det... tisdag 17/5 00:00

Må antikristliga ”statyer” falla i vårt land

Bönekrönika Varje år vid denna tid blir jag lika förundrad över vad som sker i naturen. Att det på några dagar... tisdag 17/5 00:00

Kristen student blev brutalt mördad

Nigeria. En kristen student i Nigeria stenades förra veckan till döds av en grupp manliga studenter, som... tisdag 17/5 10:00

Regeringens förslag om stopp för nya kristna friskolor sågas

Friskolor. Regeringens förslag om att stoppa nyetableringar av konfessionella friskolor kritiseras starkt av... tisdag 17/5 08:07

Senaste nytt

    Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

    Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
    Följ Världen idag i sociala medier