Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

En het församling är obekväm men håller ormen på avstånd

Ledarkrönika · Publicerad 00:00, 16 feb 2023

På grund av elsparande har vi huttrat en del hemma under hösten och bestämde oss till slut för att byta den gamla luftvärmepumpen till en ny. Hon som skulle sälja den nya pumpen till mig var förvånad då jag önskade en som var klart överdimensionerad för vårt hem. Hon förklarade att det räcker gott och väl med en mindre modell, men nu sitter den större där på väggen och inomhus har vi ett helt annat klimat.

När jag går uppför gången som leder till vår ytterdörr och ser vår nya och större luftvärmepump, påminns jag om Jesu ord till sina lärjungar att ”ni ska få kraft” och hur Gud sedan gav församlingen en klart  överdimensionerad kraftkälla! Vi må ha mänskliga brister, men inflödet av kraft finns i församlingen! Jag vill inte det ska låta klyschigt, men det är verkligen den helige Ande som skiljer församlingen från andra gemenskaper och föreningar och vi bör därför värdesätta hans närvaro ibland oss. 

Stadssilhuetten mot den klara vinterhimlen var så vacker när jag nyligen körde in i Malmö en sen kväll. Vid besöket i Immanuelskyrkan skulle jag delta i den tredje av totalt fyra regionala nätverksträffar för New Wine i Sverige under vinterhalvåret. Att möta gamla och nya bekantskaper betyder så mycket av flera orsaker. Vänner har alltid varit ett stöd, men kanske ännu mer nu då vi lever i en så utmanande tid. Något liknande har vår generation inte varit med om. 

Själv tror jag att Herren, mitt i allt som nu sker, vill leda sin församling in i en mer effektiv evangelisation och att vi kommer få se en förändring på flera områden.

Jag tror vi kan förvänta oss en större öppenhet för evangeliet i våra städer och samhällen. Människor söker efter det som är på riktigt och letar efter ett verkligt hopp i en tid av osäkerhet på många plan.

Jag tror även på ett utflöde av Guds ande från församlingar till våra samhällen. Det kommer att vara mycket, mycket lättare att ta emot profetia, kunskapens ord och visdomens ord, samt att se människor helade och befriade från demoniskt betryck.

Det är helt avgörande att vi förstår att det Herren gjort de senaste årtiondena har handlat om en förberedelse för denna tid. En av de viktigaste sakerna är återupptäckten av en biblisk förståelse av evangeliet om riket. Vi behöver förstå hur Herren själv talade om det och hur han förväntar sig att församlingen fortsätter att följa hans exempel ända tills han kommer tillbaka. Genom en överdimensionerad kraftkälla, den helige Ande, är detta möjligt.

Hela Sverige följde dramat kring ormen som smet från terrariet på Skansen och den kunde ta sig ut genom en öppning bakom belysningen då den var utbytt mot en svalare lampa. Utan att anklaga den reptilen för att vara elak, kan vi se parallellen med att församlingen behöver vara varm och het för att hålla ondskan på avstånd. Det heta kan innebära att vi är obekväma för världen i vissa frågor, men i förlängningen är det ju bara bra för samhället i stort. Det kan låta som ett motsatsförhållande, men samma helige Andes värme bidrar också till att vi vinner människors hjärtan! Må det ske på bred front!

Jag tror vi kan förvänta oss en större öppenhet för evangeliet i våra städer och samhällen.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10