Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Välkommen till vår första lördagstidning!

Ledare · Publicerad 11:07, 1 sep 2018

I dag är det fest. För första gången i världshistorien kommer Världen idag ut med en lördagsutgåva. Jag inser att det inte är det största steget i mänsklighetens historia, jag gör verkligen det. Men ur vårt perspektiv är det trots allt väldigt roligt. Många har arbetat hårt – ingen nämnd, ingen glömd – för att detta ska bli en verklighet. På måndag kommer vi fira med tårta på redaktionen, om allt har gått bra.

Och det har det troligtvis, om du läser de här raderna.

Intresset för lördagstidningen har varit stort. Allt fler har vinnlagt sig om att ladda ner och logga in i vår e-tidningsapp för att möjliggöra digital läsning. Vår kundtjänst har fått hjälpa många att komma in i det digitala landskapet. Under sommarens konferenser har vi dessutom haft nöjet att välkomna en stor mängd nya prenumeranter till oss.

Och nu är vi äntligen här, då den första lördagstidningen sänds ut. Det känns väldigt roligt!

Redan i första numret finns det gott om godbitar att ta del av. I dag introducerar vi avdelningen ”Mot väggen”, där du som läsare har möjlighet att ställa dina frågor om kristen tro till våra experter. Vi nylanserar även avdelningen ”Ung” och bjuder förstås på både nyheter, krönikor, ledare, intervjuer och analyser.

Uppmärksamma läsare kanske även noterar att vi har tagit fram en ny grafisk form för vår framsida, samt ändrat färgen på andra halvan av logotypen. Vi har helt enkelt tagit på oss lite festkläder, nu när det ändå är fest.

Vi hoppas att du ska uppskatta lördagstidningen och att du vill sprida budskapet om den vidare till fler.

Med dessa rader vill jag önska er alla en riktigt trevlig helg och en stunds god läsning!

Du hittar e-tidningen här:Världen idag e-tidning eller genom att ladda ner e-tidningsappen i App Store eller Google Play.

I dag introducerar vi avdelningen ”Mot väggen”, där du som läsare har möjlighet att ställa dina frågor om kristen tro till våra experter. Vi nylanserar även avdelningen ”Ung”.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Boråspastorer avtackas efter 30 år i samma församling

Stafettväxling. I helgen avtackas Peder Teglund som pastor för Borås Kristna Center, en församling han grundade för 30 år sedan. Samtidigt installeras hans ersättare...