Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

President Volodymyr Zelenskyj talade till Sveriges riksdagsledamöter via videolänk från Kiev i torsdags. Foto: Ukrainian Presidential Press Office/AP/TT

Vad Ukrainas ledare påminde Sverige om

Ledare · Publicerad 00:00, 30 mar 2022

I ett land som Sverige, där symboler, historia och kristna rötter länge och medvetet har tonats ner, erbjöds våra ledande politiker och folk förra veckan extra angelägna påminnelser från omvärlden. 

Ukrainas modige president Volodymyr Zelenskyj påminde då svenska folket, i sitt unika videotal från den närmast belägrade huvudstaden Kiev, till vårt lands riksdag om att våra två länder delar samma blå-gula färger i sina flaggor. Och att detta står för något: för frihet och demokrati.

Betydelsen förstärks också, i hög grad, av att utöver färgerna pryds svenska fanan av ett kristet kors, ett budskap att lyfta fram av oss alla.

Den andra påminnelsen från Ukrainas statschef handlade om att statlig rysk tv i sina hotfulla och Putin-styrda sändningar vid flera tillfällen visar upp framtidskartor på ett Gotland ockuperat av rysk militär, för att på det sättet få herraväldet över Östersjön. 

Oändligt stort är den svenska regeringens ansvar för att ett tillräckligt starkt och avskräckande nationellt – och internationellt – försvar redan nu finns på plats på Sveriges största ö.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10